Vaccinat cu Pfizer, a primit la rapel Moderna: ancheta e în desfășurare. Care este starea persoanei

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech

Anchetă la un centru de vaccinare, după ce  un bărbat a primit la doza de rapel un alt vaccin.

O anchetă se desfășoară la centrul de vaccinare de la Romexpo, după ce un bărbat care a fost imunizat cu vaccinul Pfizer la prima doză, a primit serul Moderna la doza de rapel.

Este al doilea astfel de caz de când a început vaccinarea anti-COVID în România. Coordonatorul Campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a trimis inspectorii DSP București la acest centru de vaccinare pentru a vedea cum a fost posibil să se ajungă în această situație, notează Digi 24.

Bărbatul a mers să-și facă rapelul și, deși avea adeverința de vaccinare de la prima doză - a și spus că prima doză a fost Pfizer -, din greșeală, a fost trimis într-un cabinet unde vaccinarea se făcea cu Moderna. A aflat că a primit doza greșită abia după ce a fost vaccinat.

Autoritățile spun că starea persoanei este bună.

„S-a solicitat DSP București efectuarea unei evaluări oficiale la acest centru pentru verificarea modului în care procedurile în vigoare au fost respectate, implementarea delimitării fluxurilor,în funcție de tipul vaccinurilor utilizate, respectiv remedierea eventualelor disfuncționalităților constatate. Ii va fi eliberată adeverința de vaccinare unde va fi menționat tipul vaccinului adminstrat la rapel.
Dr. Valeriu Gheorgita a solicitat contactul persoanei și i-a telefonat pentru a o linisti din punct de vedere medical. Nu se impune realuarea  schemei de imunizare”, arată un comunicat al CNCAV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel