Vaccinul COVID-19 de la AstraZeneca, extrem de eficient la persoanele cu vârsta de 70 de ani și peste. DATE NOI

Dana Lascu |
Data publicării:

Secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, a anunțat rezultatele unei analize independente a datelor colectate din practica reală din Marea Britanie, care arata că vaccinul COVID-19 AstraZeneca este extrem de eficient în reducerea infecțiilor COVID-19, în rândul persoanelor cu vârsta de la 70 ani în sus. Franța și Italia au renunțat deja la limita de vârstă și vor include populația adultă de peste 65 ani în strategiile de vaccinare. 

Colectate și analizate de Public Health England, datele anunțate de secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, privind eficiența la batrâni a vaccinului AstraZeneca, au fost trimise spre publicare pre-print. Iată anunțul oficial (link direct comunicat)

„Public Health England (PHE) a prezentat o variantă pre-print a unui studiu realizat din practica reală care arată că atât vaccinurile Pfizer, cât și vaccinurile Oxford-AstraZeneca sunt extrem de eficiente în reducerea infecțiilor cu COVID-19 la persoanele în vârstă cu vârsta de peste 70 de ani. Din ianuarie, protecția împotriva COVID simptomatic, la 4 săptămâni după prima doză, a variat între 57 și 61% pentru o doză de Pfizer și între 60 și 73% pentru vaccinul Oxford-AstraZeneca.

Articolul de pre-print:

- compară rata de vaccinare la persoanele simptomatice cu vârsta peste 70 de ani care au testat pozitiv pentru COVID-19, comparativ cu cei care au testat negativ

- compară rata spitalizării în cazurile confirmate de COVID-19 cu vârsta peste 80 de ani care au fost vaccinate cu mai mult de 14 zile înainte de testarea pozitivă, comparativ cu cazurile nevaccinate

- compară rata deceselor în cazurile confirmate de COVID-19 cu vârsta peste 80 de ani care au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer cu mai mult de 14 zile înainte de testarea pozitivă, comparativ cu cazurile nevaccinate

La categoria de vârstă de peste 80, datele sugerează că o doză unică din oricare dintre cele două vaccinuri este mai mult de 80% eficientă în prevenirea spitalizării, la aproximativ 3 până la 4 săptămâni după injectare. Există, de asemenea, dovezi pentru vaccinul Pfizer, care sugerează că duce la o reducere cu 83% a deceselor cauzate de COVID-19.

Datele arată, de asemenea, o scădere a infecțiilor simptomatice la cei peste 70 de ani, de la aproximativ 3 săptămâni după o doză, în cazul mabelor vaccinuri. 
Noua analiză se adaugă dovezilor în creștere care arată că vaccinurile funcționează și sunt extrem de eficiente în protejarea oamenilor împotriva bolilor severe, spitalizării și decesului.

Dr. Mary Ramsay, șefa Imunizării de la PHE, a spus:

„Acest lucru se adaugă la dovezi în creștere care arată că vaccinurile funcționează pentru a reduce infecțiile și a salva vieți. (...) Deși rămân mult mai multe date de analizat, acest lucru este încurajator și suntem din ce în ce mai încrezători că vaccinurile fac o diferență reală.

(...) Este important să ne amintim că protecția nu este completă și încă nu știm cât de mult aceste vaccinuri vor reduce riscul ca dumneavoastră să transmiteți altora COVID-19.

(...) Chiar dacă ați fost vaccinat, este foarte important să continuați să acționați ca și cum ați avea virusul, să practicați o igienă bună a mâinilor și să rămâneți acasă”.

Începând din această săptămână, NHS (sistemul de sănătate britanic) a început să ofere a doua doză acelor persoane vaccinate în prima fază, ceea ce va oferi o protecție mai mare și mai durabilă.

Studii separate efectuate pe angajații din domeniul sănătății arată că o doză de vaccin împiedică oamenii să dezvolte COVID-19 asimptomatic în cel puțin 70% din cazuri. Acest lucru va contribui la reducerea răspândirii infecțiilor în spitale și în casele de îngrijire, oferind în cele din urmă o protecție mai mare acestor populații vulnerabile, se arată în comunicatul oficial au autorităților britanice. 

Separat de acesta, Franța și Italia au renunțat deja la limita de vârstă și vor include populația adultă de peste 65 ani în strategiile de vaccinare. 

Persoanelor din Franța în vârstă de peste 65 de ani, cu probleme de sănătate existente, li se poate administra vaccinul AstraZeneca COVID-19, a anunțat luni ministrul sănătății din Franța, schimbând poziția anterioară a Parisului, că vaccinul ar trebui să fie administrat numai pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani, notează Reuters. 

Belgia și Italia, de asemenea, își relaxează restricțiile de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca, în timp ce se luptă să facă față unui al treilea val de cazuri COVID-19 care se apropie, cauzat de variante de virus mai contagioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel