Vaccin împotriva cancerului de prostată. Dobra: Să nu credem absolut tot ce apare. Mi-e greu să cred, dar nu e imposibil

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Vaccin împotriva cancerului de prostată. Foto: Freepick
Vaccin împotriva cancerului de prostată. Foto: Freepick

Mihai Dobra a vorbit, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, despre vaccinul împotriva cancerului de prostată.

Mihai Dobra, medic specialist în chirurgie urologică la Spitalul Fundeni din Capitală, a vorbit în exclusivitate pentru DC MEDICAL despre vaccinul împotriva cancerului de prostată, despre cum a afectat pandemia de COVID-19 numărul operațiilor chirurgicale și al transplanturilor, dar și despre cea mai des întâlnită operație în acest moment.

De mult timp se vorbește despre prevenția afecțiunilor oncologice, despre stilul de viață care le-ar putea combate, dar de ceva timp a apărut și ideea unui vaccin care să prevină sau să trateze cancerul de prostată.

În acest context, medicul Mihai Dobra a spus că i se pare destul de greu ca acest vaccin să devină realitate, cel puțin pentru moment. 

"Mi-e greu să cred că o să apară, dar nu este imposibil, pentru că inovațiile medicale sunt din ce în ce mai frecvente și să nu uităm că există și o noțiune de medicină comercială. 

Să nu credem absolut tot ce apare în primă mână, până nu este dublat de studii clinice permanente și apariția și argumentarea de FDA (n.r. Food and Drug Administration), fraptic dăm ora exactă cu ceea ce se întâmplă în lumea Occidentală din Statele Unite ale Americii", a declarat dr. Mihai Dobra, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Dr. Mihai Dobra, despre transplantul de rinichi

 

În doi ani de pandemie de COVID-19, s-a redus drastic numărul intervențiilor chirurgicale. 

"Este foarte adevărat. Numărul prelevărilor renale s-au multi-organe, pentru că noi funcționăm într-un centru în care prelevările sunt și hepatice. Din păcate, numărul clinicilor care dau pacienți apți pentru prelevare multi-organ, pacienți în moarte cerebrală a scăzut, poate că nu numai pandemia, ci poate că și partea de diseminare a informației este una deficitară", a mai spus medicul. 

Care e cea mai frecventă operație în acest moment

 

"În zona noastră chirurgical-urologică, litiaza acoperă o paletă complexă, este și cea mai frecventă patologie, iar chirurgia minim-invazivă sau non-invazivă de apar urinar de litiază este cea mai frecventă aș considera-o", a mai spus Mihai Dobra, la DC MEDICAL.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel