Vaccinul Pfizer, depozitat la temperatura unor congelatoare medicale obișnuite

Adisa Codruț / 19 feb 2021 / 20:24
Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech

Vaccinul Pfizer-BioNTech se va putea transporta, în perioada următoare, la temperaturi de -25 și -15 de grade Celsius.

Companiile Pfizer-BioNTech au anunțat vineri, 19 februarie, că vaccinul împotriva COVID produs de acestea poate fi conservat timp de două săptâmâni la temperaturi mai ridicate decât la cele la care a fost gândit inițial vaccinul, adică de -80 și -60 de grade Celsius.

Tot azi, companiile au trimis FDA, autoritatea americană care reglementează aprobarea medicamentelor și vaccinurilor. Fondatorul BioNTech, Ugur Sahin, a precizat că noile reguli de depozitare ”'ar putea facilita gestiunea vaccinului nostru în farmacii şi permite o mai mare flexibilitate în centrele de vaccinare”, iar companiile caută ”noi formule care ar putea face vaccinul nostru chiar şi mai uşor de transportat şi utilizat''.

La momentul actual, vaccinul Pfizer se transportă și depozitează la temperaturi cuprinse între -80 şi -60 grade. Astfel, pentru transportul acestuia e necesară utilizarea unor recipiente speciale, potrivit Antena 3.

 

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy