Vaccinurile Pfizer și Moderna, protecție în condiții reale: nou studiu CDC

DCMedical Team |
Data publicării:
Vaccinuri COVID de la Pfizer și Moderna. Foto: CE
Vaccinuri COVID de la Pfizer și Moderna. Foto: CE

În condițiile reale și nu numai în testele clinice, vaccinurile Pfizer și Moderna Covid-19 oferă o protecție extrem de eficientă, potrivit unui nou raport al Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Un nou studiu al Centrlor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA arată că protecția vaccinurilor Pfizer și Moderna este extremd e eficientă în prevenirea infecțiilor, inclusiv a infecțiilor fără simptome, relatează CNN. La cel puțin 14 zile de la prima doză, dar înainte de a doua doză, acestea au oferit o protecție, ceva mai mică, potrivit raportului săptămânal al agenției privind morbiditatea și mortalitatea.

CDC a spus că este primul dintre numeroasele studii planificate privind eficacitatea vaccinului Covid-19. Studiul a analizat modul în care vaccinurile au protejat aproape 4.000 de lucrători din domeniul sănătății și primii respondenți. Voluntarii din studiu au lucrat în opt locații din țară și au fost observați de la mijlocul lunii decembrie până la mijlocul lunii martie.

Citiți mai multe detalii pe DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel