Variola maimuței, Monkeypox, adevărul. Lista infecțiilor care pot provoca pandemie: Nu e vrăjitorie, nu e previziune de-a lui Nostradamus

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Variola Maimutei, monkeypox - Foto: Facebook RO Vaccinare
Variola Maimutei, monkeypox - Foto: Facebook RO Vaccinare

Monkeypox sau variola maimuței. Avem motive de îngrijorare?

"Adevărul este că monkeypox nu e o boală care să ne îngrijoreze din cale-afară. Au fost depistate mii de cazuri în Africa în cursul ultimilor 50 de ani, se știe că boala n-are nici pe departe transmisibilitatea variolei sau a SARS-CoV-2, și că este mult mai puțin patogenă decât variola. Până aici totul e relativ corect.

Problemele sunt însă următoarele:

1. Da, boala n-are transmisibilitatea variolei, dar se transmite de la om la om, mai ales prin secreții. Asta înseamnă și saliva sau secrețiile respiratorii din tuse sau strănut! Și cum noi știm că sunt ceva probleme cu comportamentul pe stradă, asta înseamnă că trebuie oarecare prudență.

2. Da, mortalitatea nu este cea din variolă (de până la 30%), dar nici nu-i floare la ureche. Se estimează că în cursul ultimilor 10-20 de ani, ratele cumulate ale mortalității prin monkeypox au fost undeva între 3-6%. Din nou, totul se reduce la R0. Care în cazul monkeypox a fost calculată a fi în jur de 0.32-0.35. Suficient de jos pentru ca să nu se producă răspândire explozivă. Reamintesc: un R0=0.32 înseamnă că, într-o populație complet susceptibilă, un individ cu monkeypox poate infecta cu success 0.32 alți indivizi. Asta prin definiție nu ridică probleme.

3. Evident, sunt întotdeauna posibile clusteruri. Dacă virusul se transmite prin secreții și intră într-o populație susceptibilă cu obiceiuri la risc, vom putea vedea numeroase transmiteri secundare.

4. După cum am tot spus timp de 2 ani, mortalitatea nu este măsura de referință în cazul niciunei boli. Nu uitați că, și așa cu semne clinic mai minore, simptomatologia monkeypox este tot cea de variolă. Sechelele arată așa (vezi imaginea).

Primul SIMPTOM care apare la "variola maimuței". Musta, despre cum te tratezi dacă iei boala: Ține 2 - 3 săptămâni

Acum, lucrurile despre care trebuie absolut să discutăm sunt următoarele:

1. Deși ne referim la ea ca la monkeypox, boala nu are neaparat rezervorul la maimuțe. Că atunci ar fi trebuit să ne temem doar pe plajă la pozele clasice. Se pare însă că rezervorul natural al virusului sunt rozătoarele.

Ceea ce înseamnă că populația unde șobolanii aproape au ajuns animale de companie (mă refer acum doar la număr, nu la dimensiunile lor care sunt acelea ale unui cățel mai mititel) e la risc major.

2. Faptul că unii cetățeni ai planetei se așteptau ca monkeypox să înceapă să zburde nu-i face pe aceștia nici conspiratori și nici vrăjitori. După cum am mai spus, e suficient să pui mâna pe orice carte de boli emergente și ai să găsești acolo informația.

Lista infecțiilor cu cel mai mare potențial pandemic

 

Pentru doritori, postez lista infecțiilor cu cel mai mare potențial pandemic, așa cum a fost ea stabilită la conferința din 2015:

a. Febra hemoragică de Crimea-Congo;

b. Bolile filovirale (Ebola & Marburg);

c. Coronavirusurile emergente înalt patogene relevante pentru om (MERS Co-V & SARS);

d. Febra de Lassa;

e. Nipah și Hendra;

f. Virusul febrei Vaii Rift;

g. Monkeypox;

h. O nouă boală (asta se întâmpla cu un an înainte de ZIKA).

"Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie"

 

Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie, nici gut feeling, biocurenți sau vreo previziune de-a lui Nostradamus. Au fost doar experți din toate domeniile legate de emergența patogenilor și răspândirea lor în populațiile umane, care au judecat la rece și pe bază de modelare. Evident, pentru Năzdrăvănei, o astfel de abordare este o erezie profundă deoarece ei consideră că știința este atunci când ne dăm cu părerea și atât.

Pentru cei care vor să citească planurile de apărare și răspuns la pandemii, așa cum au fost ele revizuite după experiența cu SARS-CoV-2, le aveți aici.

"Nici nu s-a anunțat bine că circulă monkeypox, că au și început conspirațiile legate de vaccin"

 

Am văzut că nici nu s-a anunțat bine că circulă monkeypox, că au și început conspirațiile legate de vaccin.

În primul rând, trebuie să vă spun un mare secret, direct de la oculta: în următoarele teste IQ va figura obligatoriu intrebarea: “cum se realizează imunizarea activă față de un agent infecțios, pandemic sau nu?” Cei care răspund “cu ser” nu vor fi primiți nici măcar la școala ajutătoare. Deoarece se consideră că planeta ar trebui să aibă acel nivel minim de cunoștințe care să permită răspunsul corect la întrebarea de mai sus.

Ați văzut că până și Plandemicul a învățat acest răspuns și va putea răspunde fără nicio ezitare: “Vacsin”. Ceea ce garantează măcar locul la școala ajutătoare. În fine.

Cum se face că avem vaccin anti-monkeypox? Aici, va trebui să recunosc: ne-au prins.

Cea mai bună dovadă a marii resetări este tocmai asta: cand bilgeitz (n.r. Bill Gates) a văzut c-a dat-o-n bară cu SARS-CoV-2, a recurs imediat la planul B, cel pus la cale de pe vremea lui Newton și Jenner. Raționamentul a fost următorul: nu putem da drumul la variola c-au eradicat-o ăia, dar dăm drumul la monkeypox”.

Pentru asta avem vaccinulul pentru smallpox, care va merge mai ceva decât vaccinul Moderna pe Omicron. Realitatea este că n-am avut niciodată un vaccin pentru smallpox. Am folosit varianta lui Jenner (cowpox, care s-a bazat pe virusul de la vacă). Și putem oricând să-l reintroducem în fabricație și eventual să folosim stocurile existente de vaccin.

Partea cea mai mișto este că oricum am da-o cu vaccinul, planul este diabolic: dacă pornește monkeypox, noi ăștia, bătrânetul, care resetăm de n-avem aer, o să scăpăm fără probleme: suntem deja vaccinați pentru variolă (cu cowpox) și vaccinul o să ne protejeze de monkeypox", a explicat dr. Cristian Apetrei, profesor român în Departamentul de Microbiologie și Genetică Moleculară, membru în Centrul pentru Cercetarea Vaccinului și în Programul Postuniversitar în Microbiologie și Imunologie (PMI) de la Universitatea din Pittsburgh, SUA, potrivit unei postări pe Facebook a RO Vaccinare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel