Vasile Ciurchea: cred că ar fi bine să decontăm vaccinurile

Florina Pop / 30 sep 2019 / 10:19
EXCLUSIV
Vasile Ciurchea, președintele CNAS
Vasile Ciurchea, președintele CNAS

Vasile Ciurchea, președintele CNAS, a declarat la dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical, că susține prevenția și vaccinarea, dar și că până la compensarea vaccinurilor, trebuie schimbată legislația.

Vaccinare. Vasile Ciurchea, președintele CNAS, a declarat la dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical, că susține prevenția și vaccinarea. Acesta susține că s-a demonstrat că vaccinarea oamenilor a dus la mai puțin îmbolnăviri. El a mai amintit că CNAS poate face economii în urma procesului de vaccinare și că, până a fi compensat vaccinul, trebuie modificată legislația. ”Poate intră și vaccinul la clawback? Este o întrebare. (...) Costurile sunt reduse mult mai mult prin vaccinare. (....) Cred că ar fi bine să decontăm vaccinarea”, a subliniat Ciurchea.

Acesta a sugerat posibila includere a vaccinurilor la clawback ”doar pentru a aplica un tratament egal tuturor”.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy