Vasile Ciurchea: cred că ar fi bine să decontăm vaccinurile

Florina Pop / 30 sep 2019 / 10:19
EXCLUSIV
Vasile Ciurchea, președintele CNAS
Vasile Ciurchea, președintele CNAS

Vasile Ciurchea, președintele CNAS, a declarat la dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical, că susține prevenția și vaccinarea, dar și că până la compensarea vaccinurilor, trebuie schimbată legislația.

Vaccinare. Vasile Ciurchea, președintele CNAS, a declarat la dezbaterea „Vaccinarea, dimensiune strategică a politicilor de sănătate publică”, organizată de DC Medical, că susține prevenția și vaccinarea. Acesta susține că s-a demonstrat că vaccinarea oamenilor a dus la mai puțin îmbolnăviri. El a mai amintit că CNAS poate face economii în urma procesului de vaccinare și că, până a fi compensat vaccinul, trebuie modificată legislația. ”Poate intră și vaccinul la clawback? Este o întrebare. (...) Costurile sunt reduse mult mai mult prin vaccinare. (....) Cred că ar fi bine să decontăm vaccinarea”, a subliniat Ciurchea.

Acesta a sugerat posibila includere a vaccinurilor la clawback ”doar pentru a aplica un tratament egal tuturor”.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy