Imunizare antigripală: de două ori mai multe doze de vaccin față de anul trecut, în Olt

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccinare
Vaccinare

Un număr record de doze de vaccin vor ajunge în sezonul rece 2019-2020 în județul Olt. Numărul dozelor de vaccin antigripal este de două ori mai mare față de anul trecut.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi de la Ministerul Sănătăţii pentru imunizarea antigripală în sezonul rece 2019 - 2020 peste 52.000 de doze de vaccin, de peste două ori mai multe faţă de sezonul rece anterior şi cel mai mare număr de doze de vaccin împotriva gripei repartizate în judeţ în ultimii 15 ani.

Potrivit unui comunicat al DSP Olt, pentru sezonul rece 2019 - 2020, instituţia a catagrafiat 74.196 de persoane considerate la risc şi care doresc să se imunizeze şi va primi, în mai multe tranşe, până la finalul lunii noiembrie, 52.670 de doze de vaccin antigripal.

Prima tranşă de vaccinuri repartizată judeţului, de 1.760 de doze, a intrat în această săptămână în depozitul antiepidemic al DSP Olt şi va fi folosită pentru vaccinarea personalului medico-sanitar din spitale şi ambulatorii, precum şi a personalului medico-sanitar de la unităţile de bolnavi cronici.

Alte tranşe de vaccin antigripal urmează să fie repartizate în judeţ în octombrie (17.560 doze) şi în noiembrie (o tranşă cu 17.550 doze şi una cu 15.800 doze), pentru vaccinarea grupelor de populaţie considerate la risc, adică a bolnavilor cu afecţiuni cronice, a copiilor de până la cinci ani, a gravidelor, personalului medical din spitale, ambulatorii, unităţi de bolnavi cronici, instituţii de ocrotire, a vârstnicilor de peste 65 de ani.

În sezonul rece 2018 - 2019, în judeţul Olt s-au înregistrat 178 cazuri de gripă iar opt dintre bolnavi au decedat. Anul trecut Ministerul Sănătăţii a repartizat în Olt circa 24.000 de doze de vaccin antigripal, toate fiind utilizate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel