Ventilatoare raționalizate în UK, doar pentru pacienții cu „certitudine rezonabilă de supraviețuire”

Angela Sabău |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Începe „raționalizarea” ventilatoarelor în Marea Britanie. Doar pacienții cu „certitudine rezonabilă” de supraviețuire primesc aparatul care-i ajută să respire, după creștere deceselor la 1.228, titrează presa alocală. 

Raționalizarea ventilatoarelor a început în Marea Britanie și numai pacienții cu o „certitudine rezonabilă” de supraviețuire vor și puși la mașinile care îi ajută să respire la un spital din Londra, arată dailymail.co.uk.

Numărul de decese datorate coronavirus din Marea Britanie a crescut în 24 de ore, cu 209 de cazuri, de la 1.019 la 1.228, în timp ce numărul de persoane infectate a crescut cu 2.483, ajungând la 19.522.

Mașinile utilizate pentru a menține respirația pacienților sunt restricționate pe motive medicale, nu din cauza lipsei capacității, a declarat Imperial College Healthcare NHS Trust pentru Daily Telegraph.

Reprezentantul trustului medical a spus că „pacienții în stare foarte gravă cu coronavirus pot fi nevoiți să se folosească un ventilator pentru perioade îndelungate”, adăugând că „pentru unii pacienți acest lucru nu ar fi în interesul lor”. 

Un consultant senior a spus: „Pe măsură ce aflăm mai multe despre boală, suntem mult mai atenți la ce pacienți sunt luați în considerare pentru îngrijire critică. Cu această infecție aveți nevoie de câteva săptămâni pe un ventilator, așa că, cu resursele utilizate pentru o perioadă atât de lungă de timp, trebuie să fiți sigur că starea persoanei respective se va îmbunătăți. Întârzierea morții lor timp de două sau trei săptămâni nu este un lucru potrivit pentru ei sau pentru societate.”

Însă directorul medical al trustului a spus că „clinicienii din trustul nostru nu iau decizii cu privire la ventilația pacienților pe baza unor considerente de capacitate. Trustul nostru are în prezent capacitate bună pentru pacienții care necesită ventilație și are deja planuri pentru a crește această capacitate.”

„Există paturi suficiente” 

Un purtător de cuvânt al NHS a spus: „Există sute de paturi de îngrijire critică disponibile la Londra și mii în restul țării, astfel încât orice pacient care ar beneficia ar putea primi îngrijirea de care are nevoie.”

Acum există 19.522 de cazuri confirmate la nivel național, în creștere față de 17.089 ieri. Creșterea mortalității de astăzi este cea de-a doua cea mai mare înregistrată până acum, dar cu 51 de decese mai puține decât ieri, oferind o speranță că cifrele încep să seplafoneze.

Marea majoritate a cazurilor și deceselor au fost în Anglia, cu 190 de morți cu vârste cuprinse între 39 și 105 ani. Toți, cu excepția a patru persoane cu vârste cuprinse între 57 și 87 de ani, aveau condiții de sănătate subiacente.

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel