Viorel Cataramă, dosar penal: a mers într-o comună pentru a se infecta voit cu coronavirus

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Test coronavirus    Foto: pexels.com
Test coronavirus Foto: pexels.com

Viorel Cataramă are dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce s-a deplasat într-o localitate cu mai multe cazuri de coronavirus, special pentru a se infecta. El vrea să dovedească faptul că măsura de izolare socială a fost una greșită, care a afectat economia. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a deschis un dosar penal pe numele lui Viorel Cataramă pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor. El s-a deplasat, eiri, în Bărbulești, o comună din judeţul Ialomiţa cunoscută pentru numărul mare de cazuri de infecții cu covid-19, special pentru a se infecta. 
„În data de 08.05.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni a înregistrat un dosar penal având ca obiect infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 C.p. În fapt, în data de 08.05.2020, organul de cercetare penală din cadrul S.I.C. - I.P.J. Ialomiţa s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în data de 07.05.2020, o persoană de sex masculin (V.C.) s-a deplasat în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa şi s-a îmbrăţişat cu un bărbat bolnav de COVID-19”, a informat unitatea de Parchet.
Omul de afaceri a postat, apoi, o reacție pe pagina lui de Facebook. „Am fost în localitatea Bărbuleşti din judeţul Ialomiţa, unde sunt peste 70 de cazuri de coronavirus. M-am îmbrăţişat cu mai mulţi cetăţeni de etnie romă, am socializat, după care m-am izolat acasă. Am ferma convingere că nu voi păţi nimic şi voi putea demonstra că falimentarea României şi suprimarea drepturilor şi libertăţilor noastre fundamentale a fost o mare eroare, iar cei vinovaţi vor trebui să răspundă mai devreme sau mai târziu! Am venit să discut cu oamenii şi să mă îmbrăţişez cu ei, deşi sunt suspecţi de coronavirus, deşi localitatea e carantinată, cu mare risc, aşa cum am spus cred că măsurile de ridicarea drepturilor şi libertăţilor oamenilor şi de falimentare a economiei este o măsură greşită”, a scris Cataramă, pe Facebook.

El a făcut acest gest după ce i-a fost refuzată înternara într-un spital din București, cu astfel de pacienți, unde a vrut să ajungă tot cu acest scop.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel