Vladimir Beliș: Pentru Gabi Luncă și Nelu Ploieșteanu înmormântările vor respecta REGULILE COVID

Dana Lascu |
Data publicării:
Gabi Luncă. Foto: Facebook
Gabi Luncă. Foto: Facebook

Vladimir Beliș, fostul director al INML, a explicat că atâta timp cât cei doi mari artiști Gabi Luncă și Nelu Ploieșteanu, faptul că aceștia au decedat în spital în urma unui diagnostic COVID-19, înseamnă că înmormântările trebuie să respecte regulile impuse pentru decedații infectați. 

Înainte să moară în spital, Gabi Luncă a avut un test negativ la COVID-19. Dar fostul șef al INML, profesorul Vladimir Beliș, spune că atât în cazul ei, cât și în cazul lui Nelu Ploieșteanu - decedat și el în spital din cauza COVID-19-, se vor aplica regulile pentru pacienții decedați din cauza COVID-19. 

„Din moment ce a decedat în spital ca urmare a diagnosticului cu infecție cu  COVID-19, testul negativ are o valoare relativă, întrucât așa cum știți probabil și dumneavoastră există teste negative care sunt fals negative și după cum există există și teste pozitive care sunt fals pozitive. Prin urmare, testul în sine nu are relevanță ci relevanță conform protocolului Direcției de Sănătate Publică, important este faptul că a decedat într-un spital de COVID-9 cu diagnosticul de COVID-19 și, ca atare, înmormântarea nu poate avea loc decât n condițiile specifice acestei condiții. (...) În cazul lui Nelu Ploieșteanu, condițiile sunt similare, indiferent de test. (...) Pentru că situațiile sunt similare și nu pot să fie diferențe între felul cum se procedează într-un caz și în celălalt”, a explicat prof dr Vladimir Beliș, la Antena3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel