Voiculescu, ședință-fulger cu managerii spitalelor COVID din toată țara. 97% din paturile ATI, OCUPATE!

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Poză cu caracter informativ. Medici din secțiile de terapie intensivă COVID - 19. Foto. Spitalul Militar Central / Daniel Iancu
Poză cu caracter informativ. Medici din secțiile de terapie intensivă COVID - 19. Foto. Spitalul Militar Central / Daniel Iancu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a făcut în această dimineață o ședință de urgență cu managerii spitalelor din București și Ilfov, apoi cu managerii din toată țara, pentru a găsi soluții pentru criza de paturi ATI destinate pacienții COVID-19. Potrivit surselor DCMedical, circa 97% din paturile ATI destinate pacienților COVID-19 din România sunt OCUPATE. 

Spitalele din București și Ilfov care tratează pacienții COVID-19, sunt pline ochi, spun sursele DCMedical. Deja medicii au zeci de pacienți pentru care nu găsesc locuri libere la ATI-urile din spitalele COVID și suport COVID din București și Ilfov, care sunt desemnate să îi trateze. 

Una dintre soluțiile propuse astăzi la ședința fulger făcută de ministrul Sănătății, Vlad  Voiculescu, a fost deschiderea de noi secții ATI în alte spitale care până acum nu au tratat astfel de pacienți, arată sursele noastre.

Situația este dramatică la nivelul întregii țări, pentru că paturile ATI sunt ocupate, doar circa 25 mai fiind libere, majoritatea în nordul țării, au precizat aceleași surse. 

În cam toate județele sunt probleme. La Dolj, Brașov și Cluj, spre exemplu, nu mai sunt locuri la ATI. La Craiova sunt 6 pacienți COVID-19 pentru care se caută soluții. 

Doar în câteva județe mai sunt locuri libere și acelea foarte puține. Spre exemplu, la Constanța mai sunt 4 locuri libere la ATI din 46 în total, și la Galați încă 2 din cele 16 în total.

O dovadă în plus a acestei situații grave poate fi faptul că prim-ministrul Florin Cîţu a cerut, duminică, suplimentarea numărului de paturi ATI până la 1.600, dar fiind faptul că ieri numărul persoanelor internate în aceste secții era de 1.232. 

Până acum, cel mai mare număr de persoane internate la ATI a fost de 1.299 și a fost înregistrat pe 11 decembrie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel