Zeci de maramureșeni se întorc zilnic din Italia

Angela Sabău |
Data publicării:
Vama Petea              Foto: presasm.ro
Vama Petea Foto: presasm.ro

Zeci de maramureșeni vin zilnic acasă. Niciunul nu prezintă simptome, însă toți sunt obligați să rămână izolați la domiciliu pentru 14 zile, precum și membrii familiilor acestora.

În Maramureș continuă să vină zilnic în jur de 50 de maramureșeni care se întorc din Italia. Până la această oră se află în izolare la domiciliu 289 de persoane, cifră ce include și membrii familiei. Aceste persoane sunt informate că nu au voie să părăsească domiciliul pentru două săptămâni, de la adresa declarată la intrarea în țară și nu au voie să intre în contact cu alte persoane. De asemene,a la apariția unor simptome sau schimbarea stării de sănătăate, acestea vor apela 112. Nicio persoană nu este în carantină în Maramureș.

În timpu nopții trecute, 29 de maramureșni au venit din Italia. În cursul zilei de ieri, alți 42 de maramureșeni s-au întors din peninsulă, toți asimptomatici.

Starea de sănătate a celor doi pacienţi depistaţi pozitiv cu noul coronavirus este stabilă. Ei se află în continuare internați, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Bărbatul din Maramureș a fost într-o stare mai gravă, însă potrivit informațiilor de până acum, strea lui s-a ameliorat.

De asemenea, analizele prelevate de la soția acestuia au arătat că nu s-a infectat. Bărbatul a dat dovadă de multă prudență, acesta nu a intrat în contact cu nimeni după ce a venit din Italia, acesta a sunat la 112 și a fost preluat de un echipaj medical.

Pacienta din Timișoara este încă pozitivă la coronavirus, astfel că mai rămâne sub monitorizare medicală, la spital, unde nu intră în contact cu alți pacienți.

Cea de-a treia persoană care a fost depistată positivă la noul coronavoirus s-a vindecat. 

În prezent, 42 de persoane din țară se află în carantină, iar 9.012 sunt monitorizate la domiciliu. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel