Ziua Mondială a Sănătății. Cătălina Poiană către doctori: nu lăsați nimic să erodeze relația dintre medic și pacient

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Medic
Medic

Dr Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din București, adresează un apel la respect de Ziua Mondială a Sănătății, 7 aprilie.

Reprezentanții Colegiului Medicilor din Municipiul București transmit un mesaj de solidaritate pentru doctori de Ziua Mondială a Sănătății.

”Am învățat și m-am format, mi-am dorit să fiu medic și îmi iubesc profesia. Iubesc și respect atât pacienții, cât și colegii. Pentru mine, consultul medical pe care îl realizez reprezintă contribuția mea la societate și bineînțeles fac acest lucru cu maximă responsabilitate, implicare și empatie față de pacient. Și sunt convinsă că astfel gândesc toți colegii mei medici. La mulți ani dragi colegi! La mulți ani, stimați pacienți! Dar pe lângă «La Mulți Ani», vă doresc sănătate și îmi permit să adresez un îndemn către dumneavoastră, pacienți, dumneavoastră, populație, dumneavoastră, colegi: Oferiți-vă încredere și respect reciproc. Nu lăsați nimic să erodeze această bază a relației ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și societate în ansamblul ei”, susține prof. dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB, într-un comunicat.

Întreg mesajul:

”Mesajul CMMB cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, adresat comunității medicale, dar și populației

„La ora 7 intru în tură”. „Mâine sunt toată ziua de gardă”. „Vă aștept dimineață la cabinet”. Aproximativ 14.000 de medici cu drept de practică asigură servicii medicale în Municipiul București. Și asta tot timpul. Inclusiv astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății. Când vorbim de sănătate, vorbim de populație, vorbim de pacienți, vorbim de cadre medicale, de politici de sănătate. Niciodată, din perspectiva noastră, cuvântul sănătate în România nu a avut o mai mare semnificație ca astăzi, de Ziua Mondială a Sănătății – o Zi a Sănătății într-un astfel de climat și de context. Ca să avem sănătate, ca să păstrăm sănătatea, avem nevoie de medici, de cadre medicale, iar medicii și cadrele medicale au învățat, s-au format pentru a reda și a proteja sănătatea.

Mesajul Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB) în contextul Zilei Mondiale a Sănătății, dar și în lumina ultimelor discuții din spațiul public legate de medici, pacienți, percepții și informații în rândul opiniei publice este următorul: Încredere și respect reciproc.

„Am învățat și m-am format, mi-am dorit să fiu medic și îmi iubesc profesia. Iubesc și respect atât pacienții, cât și colegii. Pentru mine, consultul medical pe care îl realizez reprezintă contribuția mea la societate și bineînțeles fac acest lucru cu maximă responsabilitate, implicare și empatie față de pacient. Și sunt convinsă că astfel gândesc toți colegii mei medici. La mulți ani dragi colegi! La mulți ani, stimați pacienți! Dar pe lângă „La Mulți Ani”, vă doresc sănătate și îmi permit să adresez un îndemn către dumneavoastră, pacienți, dumneavoastră, populație, dumneavoastră, colegi: Oferiți-vă încredere și respect reciproc. Nu lăsați nimic să erodeze această bază a relației ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și societate în ansamblul ei”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB.

Colegiul Medicilor din Municipiul București, cel mai numeros colegiu teritorial din țară, este alături de dumneavoastră.

Tuturor medicilor bucureșteni le dăm asigurări că se pot baza întotdeauna pe susținerea noastră, că vom pune întotdeauna interesele lor profesionale pe primul plan și că le vom oferi tot sprijinul de care au nevoie, în limita prerogativelor, conform statului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel