185 de pacienți în 12 ore la Urgențele Spitalului Județean din Baia Mare

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare
Spitalul Judetean de Urgenta Baia Mare

În perioada 24-30 decembrie, Urgențele Spitalului Județean Baia Mare s-au confruntat cu 1.385 de pacienți.

Pacienți, urgențe. Medicii și asistentele Unității de Primire Urgențe a Spitalului Județean de Urgență "Dr. Constantin Opriș" din Baia Mare a acordat asistență medicală pentru 1.385 de pacienți, în perioada 24 decembrie (ora 8.00) – 30 decembrie (ora 8.00).

"Numărul prezentărilor la UPU a fost atât de mare, încât specialiștii au intervenit, în doar 12 ore și pentru 185 de pacienți. De exemplu, în 27 decembrie, de la ora 8:00 la ora 20:00 - 185 pacienți, situația fiind similară și în 26, respectiv 27 decembrie, în același interval orar, echipa de gardă consultând câte 160 de pacienți", anunță reprezentanții UPU Baia Mare pe pagina de Facebook a spitalului.

Majoritatea din cei circa 1.400 au ajuns la spital cu mijloace proprii, 389 au fost aduși de echipajele Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ), respectiv cu Serviciul Mobil de Urgențe, Reanimare și Descarcerare (SMURD). Dintre aceștia, 411 au fost copii și adolescneți până-n 16 ani. 107 dintre aceștia au avut temperaturi mai mare sau egală cu 38 grade Celsius.

În ce privește gradul de urgență, 38 de pacienți au fost încadrați la cod roșu, 277 cu cod galben. 249 de bolnavi au necesitat internare.

"Din totalul pacienților, aproximativ 30% au necesitat asistență medicală imediată, majoritatea dintre aceștia rămânând internați în cadrul spitalului nostru (249) sau îndrumați către alte unități medicale. Cel mai mare procent al pacienților care s-au prezentat în UPU nu au constituit urgență, fiind lăsați la domiciliu cu recomandări de tratament, aceste cazuri putând fi rezolvate la nivelul cabinetelor de medicină de familie", a declarat dr. Dan Roman, medic șef UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență "Dr. Constantin Opriș" din Baia Mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel