2.941 de angajați din sănătate infectați cu coronavirus, 17 au decedat. Date Solidaritatea Sanitară

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus, COVID-19
Coronavirus, COVID-19

Statistici angajați din sănătate infectați: Conform datelor furnizate de Platformei de monitorizare creată de Federația Solidaritatea Sanitară, în România, una din 7 persoane infectate cu coronavirus este salariat din Sănătate. 

Conform datelor de pe Platforma de monitorizare a infectării cu  SARS-CoV-2 a salariaților din Sănătate, de la începutul pandemiei COVID-19 și până acum, în România s-au infectat 2.941 angajați din sănătate. Asta înseamnă o pondere de 13,7% a salariaților din sănătate din totalul cetățenilor infectați.

În rândul acestor angajați s-au înregistrat 17 decese. 

Rata de infectare a salariaților din sănătate raportat la rata de infectare medie a cetățenilor este de 10,99/1.

Totodată, ponderea salariaților infectați din totalul salariaților implicați în lupta împotriva COVID 19 este de 1,18%, arată Platforma de monitorizare a infectării cu  SARS-CoV-2 a salariaților din Sănătate, creată de Federația Solidaritatea Sanitară. 

Practic, în România, una din 7 persoane infectate este salariat din Sănătate.

Pe județe, cei mai mulți angajați din sănătate infectați sunt în Suceava cu 654 de persoane infectate, din care la Spitalul Judetean De Urgenta Sf. Ioan Cel Nou Suceava (375). Urmează Botoșani cu 277 de infectați, din care 186 la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel