20 de minute suplimentare de somn: efect nebănuit

Angela Sabău |
Data publicării:
Somn odihnitor
Somn odihnitor

Persoanele care nu dorm suficient au tendința de a consuma mai multe dulciuri și câștigă mai ușor în greutate. Iată ce efecte au doar 20 de minute de somn suplimentar.

Când vine vorba de somn, mulți oameni tind să renunțe la câteva minute prețioase pentru a mai petrece doar puțin mai mult timp în fața televizorului sau pentru cine știe ce alte activități. Desigur, acest lucru de obicei nu este la fel de important ca dormitul. Și totuși, o facem cu toții uneori. Experții spun că 20 de minute de somn suplimentar pe noapte au un efect benefic!

Are un beneficiu special

Aveți probleme să stați departe de gustări și să pierdeți greutatea suplimentară de vacanță? Atunci s-ar putea să aveți nevoie doar de o odihnă prelungită. Studii multiple au arătat că persoanele care nu dorm suficient se îngrașă mai repede decât persoanele care dorm îndeajuns. Cercetătorii de la King’s College London susțin că obiceiurile alimentare vor deveni mai sănătoase atunci când v-ați petrecut o noapte bună de odihnă.

Șapte ore de somn

Cercetătorii au dorit să afle ce se întâmplă cu sănătatea oamenilor când vor dormi 90 de minute în plus în fiecare noapte. Rezultatele lor arată că persoanele care dorm de obicei mai puțin de șapte ore pe noapte beneficiază enorm de 21 de minute de somn suplimentar. Nu au avut dorința de a mânca alimente nesănătoase a doua zi, ceea ce le-a determinat să mănânce 10 grame mai puțin zahăr în fiecare zi. Aceasta este egală cu o jumătate de felie de tort. De asemenea, au avut mai puține probleme în a refuza carbohidrații.

Pierderea în greutate

Un alt studiu a arătat că persoanele care nu dorm suficient în medie consumă cu 385 mai multe calorii decât persoanele care dorm suficient. Deci, dormind suficient, vă puteți ușura puțin pierderea în greutate - sau cel puțin vor avea mai puțină nevoie de o gustare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel