5 mituri despre VACCINARE, explicațiile doctorului Mihail Pautov

Dana Lascu |
Data publicării:
Dr. Mihail Pautov este medic specialist în Chirurgie Generală și asistent de cercetare. Foto: Facebook
Dr. Mihail Pautov este medic specialist în Chirurgie Generală și asistent de cercetare. Foto: Facebook

Dr. Mihail Pautov, medic specialist în Chirurgie Generală și Asistent de Cercetare, demontează - pas cu pas, aducând și dovezi medicale - cele mai comune 5 mituri despre vaccinare.

Antivacciniștii susțin că acestea ar provoca autism, că îmbogățesc BigPharma, că totul e o conspirație mondială și că România e specială, dar și că vaccinurile ar fi vinovate că ne îmbolnăvesc. Dr. Mihail Pautov demontează cele mai comune 5 mituri promovate de antivacciniști.

„Trebuie să recunosc. Amân acest articol de ceva vreme. În capul meu lucrurile sunt atât de clare; este ca și cum aș explica cuiva că este mai simplu să mergi pe un drum asfaltat, cu mașina, decât să o iei la picior prin junglă, pentru că ...deh...șerpi, urși, tigri și alte motive... iar militanții „anti-drumuri asfaltate" mi-ar explica, că au mai văzut accindente cu mașina pe șosea și că prin acea șosea un grup care ne conduce din umbră, vrea să ne omoare pe toți. Și iată cum am început cu jigniri. Nu ăsta este scopul meu. Asta aș vrea de fapt să înlătur din discuțiile despre vaccinare: pentru că este normal să dezbați, să aduci argumente, să asculți păreri, și să iei decizii fiind informat. Părinții vor în mod cert tot ce e mai bun pentru copiii lor și este nedrept ca ei să aibă ca sursă de informare doar povești tragice care în 99% din cazuri nu au nicio relație de cauzalitate între vaccin și nefericirea unui copil de a avea o boală. Iar aici, trebuie să recunosc, noi, doctorii, atât de siguri pe statistica pe care doar noi o înțelegem, greșim prin lipsa acută de comunicare", explică medicul, care recunoște și că pentru a elucida aceste neînțelegeri e nevoie de mai mult decât un articol.

„În acest articol mă voi rezuma la a anula logic câteva dintre cele mai frecvente mituri despre vaccinare, după cum urmează.

1. Vaccinurile cauzează autism.

Există un singur studiu, publicat în anii 90 de către (fostul Dr.) Andrew Wakefield în revista The Lancet, realizat pe 12 copii, care găsește o cauzalitate între vaccin și autism. Aparent 12 copii sănătoși, fără a avea probleme de comportament înainte, sunt vaccinați și 8 devin autiști. După publicarea unui studiu de acest tip, în toată lumea alți doctori încearcă să îl reproducă. Și așa au încercat să-l reproducă sute de doctori, în toate țările lumii, pe loturi care însumate au depășit un milion de copii. Și niciunul, unanim, nu a găsit nicio diferență în rata de autism între loturile de copii vaccinați și cei nevaccinați. Acest lucru a stârnit controverse care au condus la investigarea amănunțită a lucrării inițial publicate; (fostul Dr.) Andrew Wakefield a fost găsit vinovat de fraudă, conflict de interese și interese financiare ascunse. Cei 8 copii care „au devenit autiști" de fapt au fost atent selectionați dintre copiii cu istoric de deviere comportamentală infantilă, iar acest lucru a fost ascuns în studiu. Andrew Wakefield a fost condamnat, lucrarea a fost retrasă, la fel și titlul și licența de doctor. Însă răul pricinuit de el bântuie și acum, și te-a afectat și pe tine.

PS: autismul este depistat la vârsta vaccinării pentru că atunci apar simptomele vizibile ale acestui spectru de tulburări. La toți copiii, chiar și la cei nevaccinați, acesta este depistat atunci când aceștia ar fi trebuit teoretic să fie vaccinați.
mai multe de citit pe acest subiect:

Five cohort studies involving 1,256,407 children, and five case-control studies involving 9,920 children were included in this analysis. The cohort data revealed no relationship between vaccination and autism.

Surse:

CDC

Pediatrics

2. Vaccinurile îmbogățesc BigPharma

Pe scurt, AICI găsiți lista cu cifrele generate de „BigPharma" între 2013 si 2017 din vânzări de medicamente. Doar unul este vaccin, și este pe locul 81. Vaccinarea este cea mai ieftină formă de a evita o boală. Tratamentul bolii pe care o eviți te poate costa de 100-1.000 de ori mai mult. Ar fi mult mai profitabil pentru firmele farmaceutice să împrăștie zvonurile antivacciniste și astfel să facă mai mulți bani prin tratarea bolilor de care vaccinurile te feresc".

Care sunt explicațiile care demontează ipoteza conspirației mondiale, a mitului că România e mai „specială" ca restul lumii și a celui că vaccinurile ne-ar face să fim mai bolnavi / Copiii vaccinați s-ar îmbolnăvi mai des, citiți AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel