EXCLUSIV De unde își iau proteinele raw-veganii. Ligia Pop: Cei care mănâncă produse animale au carențe de proteine!

De unde își iau proteinele raw-veganii. ”În special, cei care mănâncă produse animale, au carențe de proteine”.
Ligia Pop, consultant în nutriție și autoare a 8 cărți, aduce în discuție numeroase studii, care evidențiază faptul că multe alimente în stare crudă conțin un procent semnificativ de proteine. Ea subliniază că necesarul zilnic de proteine pentru organismul uman este mic, estimându-se la o linguriță pe zi. Această cantitate poate fi atinsă ușor, printr-o alimentație variată, fie ele diete vegane sau raw-vegane, conform spuselor sale, care sunt susținute de cercetări științifice.
Vezi și: Cancerul ovarian: cauze, simptome, tratament. Care sunt primele semne
”Sunt foarte multe studii în ultimii ani, în care se dovedește că foarte multe alimente în stare crudă, atât semințe, nuci, dar și legume (mazăre, avocado, gulii) și frunze, conțin un procent mic de proteine. Corpul uman are nevoie de o linguriță de proteine pe zi. Acest necesar este foarte ușor de acoperit printr-o alimentație variată, chiar și vegană, chiar și raw-vegană și nu este doar părerea acelor studii”, ne-a explicat aceasta, în exclusivitate pentru DC Medical.
foto: Freepik@timolina
”Cei care mănâncă produse animale au carențe de proteine”
Nutriționistul remarcă că persoanele care consumă produse de origine animală pot prezenta deficiențe de proteine. Ea explică că atunci când alimentele bogate în proteine sunt gătite, acestea își schimbă structura chimică, ceea ce face ca organismul să le recunoască mai greu și să nu le folosească eficient. De aceea, mulți medici din străinătate susțin importanța unei diete variate, care să ofere organismului diferite surse de proteine și nutrienți.
”În special, cei care mănâncă produse animale au carențe de proteine. În momentul în care gătim proteinele, acestea își schimbă structura chimică, adică se coagulează, aminoacizii nu mai sunt recunoscuți de corp, adică intră proteina în corp și, în loc să o desfacă în aminoacizi, spune: ”Măi, ce-i asta?” și mulți medici (din Elveția, din Statele Unite, din Austria) spun că este foarte important să consumăm o alimentație variată (să ne luăm puțin de aici, puțin de acolo), indiferent de alimentația pe care o avem”, ne-a mai spus Ligia Pop, consultant în nutriție.
Proteinele pot fi obținute dintr-o varietate mare de alimente în stare crudă, sub forma unor cantități mici, iar această abordare este similară cu cea a animalelor. Ea evidențiază că animalele sălbatice sau domestice se hrănesc cu alimente în stare crudă și reușesc să își satisfacă nevoile proteice, fără a consuma proteine de origine animală. Astfel, argumentează ea, și corpul uman poate obține proteine esențiale din surse vegetale și poate satisface cu ușurință necesarul zilnic.
”Proteine, în cantitate mică, se găsesc în multe, într-o varietate foarte mare de alimente în stare crudă și, dacă ar fi să dăm un simplu exemplu: animalele (sălbatice sau domestice). Animalele își găsesc proteinele tot în alimente în stare crudă, ele nu mănâncă proteine de origine animală, să-și acopere necesarul de proteine. Ele mănâncă frunze, fructe și alte cele și reușesc foarte bine să își acopere acest necesar. La fel și corpul uman. Avem nevoie de o cantitate mică de proteine și este foarte ușor să acoperim acest necesar”, ne-a mai explicat Ligia Pop.
Testul simplu care pune diagnosticul de boală varicoasă
Medicamentele salvatoare de vieți nu ajung la pacienții din România. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb România): Suntem la 800 de zile de la aprobarea EMA
Sănătatea, între tratament și prevenție. Cătălin Radu: O populație educată corespunzător va înțelege și importanța sănătății
Prevenția, investiția esențială pentru viitorul sănătății în România. Iulian Trandafir: Este o chestiune de educare a oamenilor
Digitalizarea în sistemul medical, soluție pentru eficiență și accesibilitate. Cătălin Radu (Brisol Myers Squibb): Poate ajuta foarte mult. Control la distanță
Oxigenul: leac sau pericol? Cum devine, paradoxal, armă împotriva bolilor grave
Accesul echitabil la servicii medicale, o problemă de sistem. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb): Există angajamentul de a crește finanțarea
Dr. Oana Dolofan spune cu ce afecțiuni severe se confundă durerea de stomac
Neurofeedback, soluția modernă pentru echilibru mental și performanță, la Dr. PSY
Spitalele, evaluate de noi inspectori. Mesajul care poate duce la demiteri
Limfedemul, complicația ascunsă după operația de cancer mamar. Ramona Schenker: Invalidantă pentru paciente
Cancerul care se poate moșteni. Dr. Eliza Gangone (SANADOR), avertisment pentru părinți
Manifestul DCNews, DCMedical și ARGUMENT susținut din Cluj, pentru o Românie în care sănătatea nu este un lux, ci o necesitate
Divorțul nu înseamnă sfârșitul relațiilor. Cum să transformi despărțirea într-un nou început
Cât costă medicamentele în România. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb România): Nivel minim
Ce trebuie să știi despre centrele de permanență
Chirurgia viitorului: vor putea roboții să opereze singuri. Dr. Mugurel Bosînceanu: Chirurgul își asumă întreaga responsabilitate
Totul despre cancerul colorectal. Dr. Eliza Gangone (SANADOR), la DC Medical și DC News
Tumorboard, rol esențial în cazul pacientului oncologic. Conf. univ. dr. Michael Schenker: Entitate extrem de importantă
Videocapsula digestivă, investigație modernă, dar cu indicații limitate. Dr. Răzvan Iacob: Trebuie administrată cu mult discernământ
Psihoterapeutul Ioana Milea, la ”Dr.Psy”, live la DC Medical, DCNews și DCNewsTV
Cât de periculoși sunt polipii de pe colon. Dr. Gabriela Lamatic: Nu resimte durere
Bolile inflamatorii intestinale, afecțiuni sistemice cu impact digestiv, hepatic și cutanat. Dr. Răzvan Iacob: Inflamația digestivă să fie stăpânită
Prioritate la toaletă oriunde în țară. Cine are acest drept.