7 alimente care devin toxice după ce le reîncălzești

Unele feluri de mâncare sunt păstrate la frigider, în ideea de a fi consumate mai târziu. Totuși, unele alimente, odată reîncălzite, pot deveni toxice pentru organism. 

Unele alimente, chiar reîncălzite de mai multe ori, nu sunt dăunătoare sănătății, în timp ce altele pot deveni toxice sau chiar cancerigene. 

Iată cele 7 alimente care nu trebuie reîncălzite

 

Alimente care conțin proteine

Pui

Puiul poate fi periculos dacă este consumat la 2-3 zile după preparare. Prin încălzirea acestuia, structura proteinelor sale este modificată, provocând probleme digestive. Cel mai sigur este să-l consumi în aceeași zi în care a fost gătit. Dacă nu ai de ales și trebuie să îl reîncălzești, asigură-te că temperatura de fierbere nu este foarte ridicată. 

Ouă

Indiferent dacă sunt preparate sub formă de omletă sau ochiuri, compoziția lor se schimbă atunci când este reîncălzită. În plus, ouăle devin toxice pentru organism.

Ciuperci

Ciupercile sunt un aliment ușor, bogate în fibre și vitamine. Atenție însă, trebuie consumate proaspete, și nu reîncălzite! Compoziția proteinelor sale se schimbă odată reîncălzită, mai ales că este vulnerabilă la microorganisme. Drept urmare, gustul lor se modifică și devine dificil de digerat, provocând gaze, balonare  și dureri de stomac.

Alimente care conțin nitrați

Spanacul, la fel ca sfecla și țelina, conține nitrați esențiali pentru corpul nostru. Cu toate acestea, încălzirea acestor legume induce o conversie a nitraților în nitriți potențial cancerigeni. 

Orezul, în același context, poate prezenta un pericol pentru sănătate atunci când este reîncălzit. Știm că orezul este o sursă bună de energie și poate preveni multe boli. Dar când orezul rămâne la temperatura camerei pentru o lungă perioadă de timp, bacteriile se înmulțesc. Prin urmare, nu se recomandă reîncălzirea acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel