A început bătălia pentru locurile din ATI: trei pacienți cu COVID-19, transportați cu elicopterul SMURD de la Giurgiu la Iași

Adisa Codruț |
Data publicării:
Elicopter SMURD.      Foto: DSU/Facebook
Elicopter SMURD. Foto: DSU/Facebook

Trei pacienți COVID din Giurgiu, aflați în stare gravă, au fost transportați cu elicopterul SMURD la Iași, unde au fost internați în spitalul modular de la Lețcani. 

Dr. Radu Țincu, medic ATI la Spitalul Floreasca din Bucureşti, a declarat că începutul lunii decembrie va aduce o presiune uriașă pe sistemul de Terapie Intensivă.

“Faptul că sistemul sanitar ajunge la capacitate maximă reprezintă un element de îngrijorare serioasă pentru că în momentul în care vom atinge capacitatea maximă a sistemului sanitar, în acel moment , mortalitatea va crește exponențial atât pentru pacienții cu coronavirus, cât și pentru ceilalți pacienți care nu mai pot accesa sistemul de sănătate supraaglomerat de cei îmbolnăviți de coronavirus”, a declarat Radu Țincu, la Realitatea Plus.

Potrivit medicului, în aproximativ două-trei săptămâni se va agrava și mai mult situația de la Terapie Intensivă. Conform informațiilor de până acum, pacienții cu COVID-19 care fac forma gravă a bolii ajung în Terapie intensivă după mai multe zile. astfel că medicii se așteaptă ca numărul mare de pacienți pozitivi să se regăsească în numărul pacienților care vor avea nevoie de terapie intensivă peste aproximativ două săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel