A IX-a ediție a Congresului UMF București: participare-record. Prof dr Simona Ruță: dezbaterile sunt în sistem hibrid, iar participarea este gratuită și VIDEO

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
UMF Carol Davila București. Foto: DC Medical
UMF Carol Davila București. Foto: DC Medical

Prof dr Simona Ruță, prodecan pentru cercetare științifică de la UMF București, a dezvăluit, EXCLUSIV la DC Medical, detalii despre cel de-al nouălea congres al universității, care va avea un număr record de participanți. 

Joi, 25 noiembrie, va începe a noua ediție a congresului UMF București. ”Este al nouălea an de existență al Congresului și cred că până acum au fost peste 30.000 de participanți în toți anii”, spune prof dr Simona Ruță, prodecan pentru cercetare științifică de la Universitatea de Medicină și Farmacie din București. 

Cei circa 11.000 de participanți înseamnă o prezență record.

”Anul acesta avem o participare record; sunt participanți din toate domeniile începând cu studenți, medici rezidenți, terminând cu medici din absolut toate specializările, cadre universitare și o serie de cercetători, toți veniți să-și prezinte experiențele și să discutăm cumva într-un fel de arenă deschisă dialogului despre ce e nou în medicină, ce e util, care sunt perspectivele și cum reușim să trecem peste toată această spitală de incertitudine, de anxietate care ne-a marcat existența în cei doi ani de pandemie”, precizează prof dr Simona Ruță.

Congresul în acest an se desfășoară în mod hibrid. „Pe de o parte o să avem online majoritatea participanților pe o platformă special dedicată și de pe altă parte avem trei emisiuni în studiouri amenajate în Facultatea de Medicină din București, în care vor veni majoritatea speakerilor și moderatorilor. Tocmai ca să facilităm discuțiile vom avea și sesiuni un pic mai scurte decât de obicei, dar care vor permite panel-uri de discuții mai ample și vom lua evident toate întrebările venite din audiență”, explică prof dr Simona Ruță.

Accesul la sesiunile științifice este unul gratuit. „Am ținut să urmărim această tradiție a universității ca furnizor de educație continuă. De altfel și sloganul Congresului este „Inițiere, Evoluție, Excelență!”. Inițiere pentru că ne adresăm studenților noștri, rezidenților noștri. Evoluție pentru că facem această educație medicală continuă și actualizarea cunoștințelor pentru toți foștii studenți al universității noastre sau ai oricărei alte universități de medicină și farmacie. Și excelență pentru că aducem în fața lor tot ce are mai nou cercetarea științifică  și prin acest model încurajăm performanța”, afirmă prodecanul UMF responsabil cu cercetarea științifică.

În cadrul Congresului UMF București se va derula un simpozion special. Este „dedicat impactului pe termen lung al infecției SARS-CoV-2 și am spus noi - ”o reflecție medicală și socială” pentru că nu o să ne mărginim la a prezenta numai experiența profesioniștilor din domeniul medical în acești doi ani de pandemie, ci o să ne gândim care sunt consecințele pe termen lung ale infecției SARS-CoV-2, atât asupra diferitelor patologii pe care le întâlnim în viața de zi cu zi, cât și la provocările care sunt puse asupra societății, asupra economiei”, amintește prof Simona Ruță.

Despre Congres

O nouă ediție a Congresului Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” din București va debuta joi, 25 noiembrie, ora 9.00, în format hibrid - online și cu prezență fizică - , și va înregistra, după estimările organizatorilor, un nou record al numărului de participanți, peste 11.000 de studenți, medici rezidenți, medici specialiști, medici primari din toate specialitățile, farmaciști, cercetători științifici și cadre didactice universitare, potrivit unui comunicat. 

A noua ediție a Congresului va avea sesiuni tematice dedicate celor mai recente descoperiri din medicină, prezentate de personalități ale cercetării științifice medicale internaționale, renumiți speakeri din Anglia, Italia, Spania, Suedia, Belgia, SUA și România.

„Longevitatea Congresului UMF „Carol Davila” din Bucureşti care atinge anul acesta a IX-a ediție vine să reconfirme ideea de tradiţie a acestui amplu eveniment științific cu largă participare internațională, manifestare care, atât prin numărul mare de participanți, prin valoarea speakerilor români și străini, si prin actualitatea  lucrărilor ce vor fi prezentate, se arată a fi una de înaltă ținută academică, o dovada ascensiunii continue a UMFCD în topurile internaționale de prestigiu, precum TOP Shanghai unde, anul acesta Universitatea noastră se poziționează în intervalul 101-150, în domeniul Științ Medicale- Medicina Clinica, a declarat profesorul Viorel Jinga, rectorul UMF București.

Întreg evenimentul poate fi urmărit în perioada 25-27 noiembrie 2021, pe platforma online www.congresumf.ro, simultan pe 3 canale de transmisie, iar mulți speakeri și moderatori vor fi prezenți în cele trei ministudiouri amenajate în Palatul Facultății de Medicină din București, se mai precizează în comunicat.

Ceremonia oficială de deschidere a Congresului va avea loc joi, 25 noiembrie, ora 12:30 , în prezenta unor invitaţi de prestigiu, reprezentanți de seamă ai unor instituţii de învăţământ superior din România, precum şi ai unor importante instituţii de stat.

“Competiţia Tânărului Cercetător”  

Pe lângă lucrările ştiinţifice prezentate, Congresul UMF București va avea un program ştiinţific numit “Competiţia Tânărului Cercetător” în cadrul căreia vor fi premiate lucrările ce dovedesc excelența în cercetarea științifică. Lucrările cu autori principali sub 35 de ani, trimise pentru secțiunile de specialități medicale, chirurgicale, preclinice, medicină dentară, farmacie, sunt evaluate de doi recenzori, fără a se cunoaște identitatea autorilor. Lucrările cu mediile cele mai mari din fiecare categorie vor fi prezentate în cadrul Congresului, vineri, 26 noiembrie, de la ora 8.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel