A patra doză de vaccin anti-COVID va fi administrată pacienților cu sistemul imunitar slăbit în Israel

Adisa Codruț |
Data publicării:

Guvernul israelian a decis să administreze a patra doză de vaccin anti-COVID persoanelor cu sistemul imunitar slăbit - cei care au suferit un transplant de organe sau care urmează tratamente pentru cancer.

Israelul va administra a doua doză de rapel - a patra de vaccin împotriva coronavirusului - pacienţilor cu sistemul imunitar slăbit, a anunţat joi Nachman Ash, director general în ministerul sănătăţii. Printre altele, imunitatea poate fi compromisă de tratamentele pentru cancer sau transplantul de organe, precum şi de unele boli cronice.

Un spital israelian a administrat luni a patra doză de vaccin unui grup pentru testare, format din lucrători din domeniul sanitar. Cercetătorii au afirmat că este primul studiu important privind eficienţa celui de-al doilea rapel în combaterea versiunii Omicron a coronavirusului.

Rezultatele nu vor fi însă disponibile decât peste două săptămâni. Unii experţi susţin că nu există suficiente date ştiinţifice care să justifice prelungirea schemelor de vaccinare. O comisie a ministerului sănătăţii a recomandat săptămâna trecută să li se ofere a patra doză de vaccin Pfizer lucrătorilor medicali, celor în vârstă de peste 60 de ani sau cu sistem imunitar deficitar.

Ash, căruia îi revine decizia pentru lansarea unei noi campanii de rapel, nu a acţionat imediat. Joi, el a declarat într-o conferinţă de presă că a patra doză va fi administrată deocamdată numai celor imunocompromişi şi că va studia în continuare extinderea eligibilităţii pentru al doilea rapel. "Având în vedere golurile în cunoştinţe la nivel mondial în situaţia actuală, acţionăm cu precauţie şi responsabilitate", a spus el, arată Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel