Dr Gheorghiță: A treia doză de vaccin începe să fie administrată în România, din octombrie

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Col. dr. Valeriu Gheorghiță
Col. dr. Valeriu Gheorghiță

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a anunțat că în România va începe imunizarea cu a treia doză de vaccin anti COVID în luna octombrie.

A treia doză de vaccin anti COVID-19 va începe să fie administrat din octombrie, în România. Va fi inclusă în schema inițială de vaccinare a persoanelor imunodeprimate. În cazul celorlalte categorii de persoane vulnerabile a treia doză se va face la șase luni de la administrarea celei de-a doua.

”În momentul de față este discutat la nivelul Agenției Europene a medicamentului doza a treia doză de vaccin anti COVID. Vorbim de o doză suplimentară de vaccin la anumite persoane. Adică cele imuno deprimate cum ar fi persoanele care au suferit un transplant sau cele care sunt în evidență cu afecțiuni oncologice sau cu tratament activ sau cei care suferă de infecția HIV, persoanele care fac terapii imunosupresoare vor avea indicație să facă 3 doze de vaccin.

Pentru începutul lunii octombrie ne propunem să demarăm și în România această etapă cu condiția să avem până la acel moment toate etapele premergătoare legate de recomandările internaționale”  a spus Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

Campania de vaccinare din învățământ, din 13 septembrie

De asemenea, el a mai spus că în învăţământul preuniversitar şi cel universitar, campania de vaccinare se va desfăşura pe o perioadă de două luni, urmând ca vaccinarea în unităţile de învăţământ să se deruleze în perioada 13 septembrie -15 noiembrie, iar în universităţi de la 1 octombrie până la 1 decembrie. 

"Au fost stabilite măsurile pentru asigurarea vaccinării în unităţile de învăţământ a elevilor, studenţilor, părinţilor acestora şi a personalului propriu. Practic, este cadrul metodologic după care se va desfăşura procesul de vaccinare în unităţile de învăţământ. Se transmite în cursul acestei dimineţi această instrucţiune, atât către Ministerul Sănătăţii, Direcţiile de Sănătate Publică, cât şi către Ministerul Educaţiei pentru a colabora în vederea implementării programului de vaccinare", a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Totodată, el a mai spus că acoperirea vaccinală anti-COVID la nivel naţional, din populaţia rezidentă eligibilă de peste 12 ani, este de circa 31%, în Capitală fiind de 49,4%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel