Accesul pe teritoriul Bulgariei, doar cu test COVID-19 negativ

DCMedical Team |
Data publicării:
Teste COVID. Foto: Pixabay
Teste COVID. Foto: Pixabay

O nouă regulă intră în vigoare de vineri, 30 ianuarie. Accesul pe teritoriul Bulgariei nu va ma fi permis în lipsa unui test COVID-19 cu rezultat negativ.

Toate persoanele care călătoresc în Bulgaria, indiferent de statul din care se deplasează, pot intra pe teritoriul acestei ţări cu condiţia prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Noile măsuri sunt în vigoare începând de vineri până pe 30 aprilie.

Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie să conţină numele şi prenumele persoanei testate, conform documentului de identitate cu care călătoreşte, datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresa sau alte date de contact), data şi metoda efectuării testării, înscrisă cu caractere latine (PCR), precum şi rezultatul negativ.

Sunt exceptate de la măsura obligatorie a prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 următoarele categorii de persoane: persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria; şoferii de autobuz, angajaţi în transportul internaţional de pasageri; şoferii autocamioanelor care efectuează transport internaţional de mărfuri; membrii echipajelor navale; membrii echipajelor aeriene care efectuează zboruri de la şi către aeroporturi publice pe teritoriul Republicii Bulgaria şi personalul tehnic asimilat; lucrătorii transfrontalieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel