Acuzații: examenul de rezidențiat este politizat

Adisa Codruț |
Data publicării:
Examenul     FOTO: pexels.com
Examenul FOTO: pexels.com

Examenul de rezidențiat este politizat, acuză un deputat PNL de Brăila. Antoneta Ioniță solicită măsuri legale pentru ca mediciniștii să poată susține acest examen.

Deputatul PNL de Brăila Antoneta Ioniţă susţine că Guvernul PSD politizează examenul de rezidenţiat, motiv pentru care solicită public luarea măsurilor legale pentru ca acest exame să poată fi susţinut, arată agerpres.ro.

"Actuala guvernare se foloseşte, în această campanie electorală, până şi de studenţii de la Medicină. Există pârghii legale pentru ca examenul de rezidenţiat să poată fi susţinut la data stabilită. Guvernul poate emite o Ordonanţă de Urgenţă pentru ca Ministerul Sănătăţii să organizeze, fără a avea nevoie şi de acceptul Ministerului Educaţiei, examenul de rezidenţiat. În trei ani de guvernare, PSD a dat Ordonanţe de Urgenţă pe bandă rulantă doar ca să facă pe plac intereselor personale ale lui Liviu Dragnea, însă acum, când există cu adevărat o urgenţă, Guvernul nu ia nicio măsură", se arată într-un comunicat de presă semnat de Antoneta Ioniţă.

Membru în Comisia pentru sănătate şi familie a Camerei Deputaţilor, Ioniţă le solicită premierului Viorica Dăncilă, cât şi ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, ca la următoarea şedinţă de Guvern să ia măsurile legale şi să le ofere studenţilor şansa de a participa la examenul de rezidenţiat.

"Executivul nu se poate prevala de faptul că nu are la îndemână pârghiile legale. Le are! Faptul că Guvernul încă nu a găsit soluţia arată nivelul scăzut de competenţă şi de rea-voinţă ce caracterizează astăzi administraţia centrală controlată de PSD. Soluţii legale există, însă prim-ministrul Vorica Dăncilă, cât şi ministrul Sănătăţii se fac că nu le văd. Această atitudine a Guvernului reprezintă încă un argument în plus că această moţiune de cenzură a Opoziţiei reprezintă cu adevărat o necesitate politică", a declarat Ioniţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel