ADMITERE 2020 la UMF Carol Davila – la ROMEXPO! Număr record de candidați!

Dana Lascu |
Data publicării:
UMF Carol Davila București. Foto: DC Medical
UMF Carol Davila București. Foto: DC Medical

Centrul Expozițional Romexpo va găzdui un număr record de candidați – 3.326 - pentru ADMITERE 2020 în UMF „Carol Davila” din București. 

Pentru concursul de ADMITERE 2020 în Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, concurs ce va avea loc duminică, 26 iulie 2020, începând cu ora 09:00, în mai multe locații din Centrul Expozițional Romexpo, în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, precum și la Facultatea de Moașe și Asistență Medicală (FMAM) s-au înscris 3.326 de candidați, dintre care 28 sunt absolvenți de liceu care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 46 sunt olimpici naționali și internaționali. Aceștia, cu excepția celor 46 de olimpici care sunt declarați deja admiși, vor concura pentru ocuparea celor 1.114 locuri, din totalul de 1.160, finanțate de la bugetul de stat și 292 locuri cu taxă scoase la concurs. 

În ceea ce privește repartizarea cifrei de școlarizare pe facultăți pentru admiterea în anul universitar 2019-2020, aceasta creionează pentru specializarea „medicină” (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) un număr de 660 locuri finanțate de la buget și 150 locuri cu taxă. Pentru specializarea „medicină dentară” (360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu) regăsim un număr 180 locuri finanțate de la buget și 100 locuri cu taxă, la Facultatea de Farmacie, (300 de credite pentru 5 ani de studiu) sunt scoase la concurs 150 locuri finanțate de la buget și 20 locuri cu taxă, în timp ce la FMAM  pe segmentul Moașe și Asistență Medicală Generală (4 ani de studiu, 240 de credite) sunt 95 locuri finanțate de la buget și 4 locuri cu taxă, iar pentru alte specializări FMAM (3 ani de studiu și 180 de credite) au fost repartizate 75 de locuri finanțate de la buget și 18 de locuri cu taxă, alte 4 locuri fiind scoase la concurs pentru absolvenții din centrele de plasament.

„Din perspectiva numărului candidaților înscriși în cursa pentru admiterea în Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, asistăm anul acesta la o creștere semnificativă, cu aproximativ 300 de concurenți față de anul precedent, fapt ce demonstrează implicit, un interes amplificat al absolvenților de liceu față de profesia de medic și cred că, în următorii ani, acest trend va fi unul ascendent în condițiile în care vor continua să se dezvolte politicile din domeniul sănătății prin care statutul de medic va fi foarte bine poziționat în ierarhia socio-profesională și superpozabil sistemelor sanitare occidentale” a declarat Prof. Dr. Viorel Jinga, Rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

La Facultatea de Medicină s-au înscris 2.246 candidați

Pentru cele 660 de locuri la Facultatea de Medicină s-au înscris 2.246 candidați, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 541 de candidați / 180 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 134 de candidați / 150 de locuri, iar pentru FMAM (4 sau 3 ani de studiu), 405 de candidați/170 de locuri. Pentru candidații ale căror medii de admitere, nu vor permite accederea la studiile universitare de licență pe locurile finanțate de la bugetul de stat, sunt puse la dispoziție alte 292 de locuri cu taxă. 

Amintim faptul că:

- în 2019, la UMF „Carol Davila” au fost scoase la concurs 1.154 de locuri, finanțate de la bugetul de stat și 310 locuri cu taxă pentru care au candidat 3.058 de absolvenți de liceu dintre care 2.002 la Medicină și 448 la Medicină Dentară ; 

- în 2018 - 1.402 locuri, dintre care 302 locuri cu taxă (nr total candidați - 2.976, 1.823 - Medicină și 485 - Medicină Dentară); 

- în 2017 -1.468 de locuri, dintre care 440 de locuri cu taxă (nr total candidați - 2.996, 1.811 - Medicină și 547 - Medicină Dentară); 

- în 2016 - 1.420 de locuri, dintre care 470 de locuri cu taxă (nr total candidați - 3.168, 1.942 - Medicină și 583 - Medicină Dentară).

Record și la capitolul olimpici și al absolvenților cu media 10 la bacalaureat

De menționat este faptul că, anul acesta, 46 de premianți ai olimpiadelor naționale și internaționale la discipline precum biologie, fizică sau chimie, au decis să-și continue performanța la UMF „Carol Davila”, accederea acestora în Universitate fiind posibilă, conform normelor Ministerului Educației și Cercetării, fără examen de admitere. Totodată, dintre cei 3.326 de candidați care vor intra în concurs, duminică, 26 iulie 2020, 28 au obținut nota maximă, 10, la examenul de bacalaureat.

„Este remarcabil și faptul că 46 de olimpici naționali și internaționali, cu 15 mai mulți față de cei înscriși în 2019, au ales să-și ducă mai departe performanțele educaționale în cadrul UMF Carol Davila și cred că prin rezultatele pe care le vor aduce, Universitatea noastră va avea un ritm accelerat în accederea pe cele mai înalte trepte ale topurilor științifice de prestigiu ale lumii medicale mondiale” a subliniat Prof. Dr. Viorel Jinga. 

Taxa de studiu stabilită de către Senatul UMF „Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licență pentru anul universitar 2020–2021 este de 9000 lei /an de studiu pentru Medicină, Medicină Dentară și Farmacie și 6000 lei/an de studiu pentru FMAM. Taxa de studiu anuală va fi plătită în 3 tranșe (prima tranșă - 50% din taxa anuală, a doua tranșă – 25% din taxa anuală și a treia tranșă – 25% din taxa anuală).

Reguli privind organizarea examenului de admitere

Pandemia COVID 19 a generat o schimbare radicală în ceea ce privește modul de organizare a examenului de admitere de anul acesta, impunând condiții stricte în ceea ce privește măsurile de prevenție împotriva răspândirii infecției cu noul Coronavirus. În acest sens, una dintre opțiuni a fost alegerea Centrului Expozițional Romexpo ca locație pentru desfășurarea concursului, spațiul de peste 10.000 de metri pătrați, ce cuprinde Pavilioanele B1,B2,C1 și C2 fiind unul extrem de generos. 

„Alegerea Centrului Expozițional Romexpo pentru desfășurarea acestui concurs important cred că a fost cea mai bună opțiune, spațiile de aici, de peste 10.000 de metri pătrați, dându-ne posibilitatea de a le oferi tuturor candidaților condiții optime pentru a susține examenul, cea de a doua variantă a locației, pe care am analizat-o, Arena Națională  putând să genereze un disconfort termic concurenților, temperaturile acestui sfârșit de lună anunțându-se extrem de ridicate chiar și pentru ore matinale.Totodată, vor fi respectate cu strictețe toate măsurile de prevenire împotriva COVID 19, conform Ordinului Ministrului Sănătății – 1228/2020 începând cu triajul epidemiologic, dezinfectarea mâinilor sau purtarea obligatorie a măștilor de protecție facială și bineînțeles distanțarea socială de minim 1,5 metri între candidați” a ținut să precizeze Rectorul UMF “Carol Davila”, Prof.Dr.Viorel Jinga.

„Pentru organizarea acestui concurs țin să le mulțumesc tuturor colaboratorilor și în mod special celor externi precum Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea București, Academia de Studii Economice, Universitatea de Artă Teatrală I.L.Caragiale, Universitatea de Arhitectură, Universitatea de Construcții, Universitatea de de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Primăriei Sectorului 5 și Primăriei Capitalei, aceștia oferindu-ne în principal, închirierea gratuită a mobilierului necesar desfășurării examenului” a menționat Rectorul UMF „Carol Davila”.

Înscrierea candidaților și depunerea documentelor obligatorii (scanate în format pdf) la concursul de admitere, sesiunea iulie 2020 s-a efectuat, anul acesta, exclusiv on-line, pe platforma dedicată examenului de admitere, care a putut fi accesată la  adresa web www.adm.umfcd.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel