Adriana Pistol, despre vaccinare: reduce costurile, atât pentru pacienți, cât și pentru sistemul de sănătate

Angela Sabău |
Data publicării:
EXCLUSIV
Prof Dr Adriana Pistol. Foto Facebook.
Prof Dr Adriana Pistol. Foto Facebook.

Pandemia de coronavirus pune o presiune uriașă pe sistemele medicale din lume. Adriana Pistol, invitată la dezbaterea „Pregătirea pentru valul doi începe acum!” organizate de grupul de presă DC Media Group, a explicat ce ar însemna vaccinarea în acest context.

Pandemia cauzată de noul coronavirus a pus, fără doar și poate, o presiune uriașă pe sistemele medicale din lume. Invitată la dezbaterea „Pregătirea pentru valul doi începe acum!” organizate de grupul de presă DC Media Group, Adriana Pistol, director al Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), a arătat că vaccinarea este una din cele mai eficiente soluții pentru reducerea acestei presiuni. „Există câteva vaccinuri care se adresează nu numai copiilor, evident dar și persoanelor adulte, în special al celor cu boli cronice și avem exemplul de vaccinarea antigripală, dar nu numai asta, ci si antipneumococică, infecții care apar și la adult și care în sezonul de iarnă, cum este în cazul gripei, pune de obicei o mare presiune pe sistemul medical, atât la nivelul medicinei de familie, care are un număr de consultații mai crescut, dar și la nivelul unităților sanitare prin complicațiile care sunt înregistrate la aceste persoane. Prevenind aceste îmbolnăviri este deja un lucru cunoscut că reduce substanțial costurile și eforturile sistemelor medicale din întreaga lume. Astfel încât vaccinarea constituie unui dintre principalele mecanisme prin care foarte multe state ale lumii au redus costurile și au redus povara îmbolnăvirilor, atât pentru populație, cât și pentru sistemul sanitar”, a menționat ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel