Aerul condiționat - lista bolilor pe care le poate da. Medic: roșul în gât este un basm popular

DCMedical Team / 10 iul 2021 / 21:06
Aer condiționat     FOTO: RelaxingWhiteNoise.com
Aer condiționat FOTO: RelaxingWhiteNoise.com

Aerul condiționat a devenit indispensabil în perioada de caniculă, însă medicii atrag atenția asupra bolilor pe care acesta ni le poate provoca.

Aerul condiţionat nu ne afectează viaţa dacă suntem sănătoşi, însă poate reactiva o problemă mai veche de sănătate şi care nu a fost tratată.

Nu în ultimul rând, aparatul de aer condiţionat trebuie curăţat anual, pentru a nu declanşa rinite alergice din cauza prafului, recomandă medicul ORL Remus Mihalcea la Antena 3.

"Ce afecţiuni poate declanşa aerul condiţionat!

E caniculă şi lumea se împarte zilele acestea în două categorii. Cei care nu suportă aerul condiţionat şi cei care nu pot trăi fără. Câteva aspecte importante despre aerul condiționat:

 - aerul condiţionat este un bun necesar, mai ales pe perioada verii. Trebuie utilizat în toate încăperile în care temperatura depăşeşte valoarea optimă;

 - aerul condiţionat nu influenţează viaţa unui om sănătos înt-un mod negativ;

 - pacienţii care de obicei au o problemă de sănătate, o sinuzită cronică veche, netratată corespunzător, se poate reactiva în momentul expunerii la aer condiţionat, mai ales când jetul de aer este orientat către faţa omului respectiv;

- aerul condiţionat poate declanşa rinite alergice din cauza prafului. Instalaţia trebuie curăţată anual pentru a împiedica aceste fenomene;

- nasul înfundat poate ascunde o rinită alergică, cronică, până la polipoză nazală sau formaţiuni tumorale;

- anumite afecţiuni declanșate de aerul condiţionat se pot preveni, cum ar fi rinita cronică sau poliploza nazală;

- ”roşul în gât” este un basm popular. Nu înseamnă că dacă bem rece, răcim. Acest “roșu în gât” este de fapt o faringită acută, o inflamaţie a mucoasei faringiene;

- practic, un om sănătos este foarte greu să facă roşu în gât sau amigdalită de la o simplă îngheţată sau o simplă bătură rece", a explicat, pe pagina de Facebook, dr. Remus Mihalcea, medic ORL.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy