Aglomerație la Urgențe. Pericolul care-l paște pe ieșeanul rănit de petardă

Adisa Codruț |
Data publicării:
Spitalul de Neurochirurgie prof dr N. Oblu din Iași.
Spitalul de Neurochirurgie prof dr N. Oblu din Iași.

”Patologia traumatică și consumul de alcool au dominat și la trecerea dintre ani”, spune medicul Tudor Ciuhodaru.

Conf. univ. dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar Medicină de Urgență, spune că la trecerea dintre ani cazurile de alcool în exces și de traume au dominat Urgențele de la Spitalul Nicolae Oblu din Iași.

Despre primul pacient din 2020 ajuns la UPU, medicul Ciuhodaru spune că ”riscă să nu mai vadă în urma exploziei unei petarde”. Un alt pacient de doar 17 ani a ajuns de urgență în sala de operații după ce a fost accidentat de o mașină. ”Adus în stare critică, politraumatizat, comă grad II a fost rapid stabilizat în UPU, operat de neurochirurgi și este internat la terapie intensivă. O fetiță de 12 ani a fost operată de urgență după ce a fost diagnosticată de cei din UPU cu o malformație arteriovenoasă la nivel cerebral”, mai amintește medicul într-un comunicat.

În ce privește șoferii băuți și accidentele rutiere, doi conducători auto de 31 și 24 de ani, dar și o șoferiță de 25 de ani, au fost aduși de Poliția rutieră pentru evaluare clinică și recoltarea de probe biologice. Șoferul de 24 de ani a refuzat recoltarea și i s-a făcut dosar penal.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel