Aglomerație la centrele de vaccinare: zeci de oameni, programați la aceeași oră. Cine este responsabil de greșeală

DCMedical Team |
Data publicării:
Aglomeratie la vaccinare   Sursa foto: Antena 3
Aglomeratie la vaccinare Sursa foto: Antena 3

Aglomerație de nedescris la unele centre de vaccinare din țară. Medicii spun că au fost erori pe platforma de programare care a repartizat sute de oameni la aceeași oră.

Aglomerări au fost înregistrate la centre de vaccinare din Pitești, Brașov, Constanța sau București, unde de dimineață s-a prezentat foarte multă lume. Oamenii programați astăzi au fost sunați și li s-a recomandat să vină din timp deoarece programările sunt supraîncărcate de sistem.

În alte zone medicii au anunțat că nu au doze suficiente pentru toți cei programați și au încercat să remedieze eroarea STS reprogramând telefonic oamenii pentru alte zile.

Imaginile cu aglomerația din Pitești au fost postate pe rețelele de socializare și au stârnit indignarea tuturor. Nici ieri situația nu a fost mai degajată, au declarat cei aflați la cozile de la centrele de vaccinare, scrie Antena 3. Pentru a remedia situația, o parte din oamenii veniți la centrul de vaccinare din Pitești au fost scoși afară.

La centrul de vaccinare de la Feldioara - jud. Brașov, au fost programate la rapel, pentru Moderna, 30 de persoane la aceeași oră (8 dimineața), în condițiile în care alte 5 persoane își face doza inițială între ora 8 și 9.

Greșeala aparține celor de la STS, iar coordonatorul centrului, dr. Ana Șestacova s-a văzut pusă în situația de a gestiona singurul flux de vaccinare pe care îl are aprobat de la DSP Brașov.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel