Ai aceste rase de câini? Este INCREDIBIL ce pot afla! Îți pot spune că ai COVID-19, precizie de 94%

Ai aceste rase de câini? Este INCREDIBIL ce pot afla! Îți pot spune că ai COVID-19, precizie de 94%, FOTO pexels
Ai aceste rase de câini? Este INCREDIBIL ce pot afla! Îți pot spune că ai COVID-19, precizie de 94%, FOTO pexels

Câinii din întreaga lume sunt instruiți pentru a identifica Covid-19 după miros, dar forțele armate din Germania susțin că patrupezii lor ar putea fi cei mai buni la detectarea virusului.

Câinii instruiți pot adulmeca coronavirusul în saliva umană cu o precizie de până la 94%, susține un veterinar.

Esther Schalke, de la școala germană a forțelor armate, spune că și-a învățat recruții să identifice „mirosul de coronavirus” găsit în celulele persoanelor infectate.

Filou, un cioban belgian în vârstă de trei ani, și Joe Cocker, un Cocker Spaniel în vârstă de un an, sunt doi dintre câinii instruiți ca vânători Covid-19 la Universitatea de Medicină Veterinară din Hanovra, Germania, potrivit The Mirror

Holger Volk, șeful clinicii veterinare a spus: „Am făcut un studiu în care am avut câini care adulmecau salivă de la pacienți pozitivi la Covid-19 și putem spune că au o precizie de 94%. Deci, câinii pot adulmeca persoanele cu infecții și fără infecții, precum și pacienții asimptomatici și simptomatici cu Covid".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel