Alba: Doi adulţi şi un copil, internaţi cu simptome de toxiinfecţie alimentară

Spital
Spital

Doi adulţi şi un copil sunt internaţi în spitalul din Alba Iulia cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce ar fi consumat, la sfârşitul săptămânii trecute, preparate achiziţionate de la o măcelărie, alte două persoane refuzând spitalizarea.

La DSP Alba a fost depusă, luni, o sesizare scrisă, iar alte persoane au reclamat telefonic faptul că s-ar fi simţit rău după ce au mâncat carne şi preparate cumpărate de la o măcelărie din Alba Iulia, a declarat, luni, pentru Agerpres, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Alexandru Sinea.

Trei persoane, doi adulţi şi un copil, au fost spitalizaţi, iar alte două persoane au primit îngrijiri medicale, refuzând însă internarea, a precizat Alexandru Sinea.

El a menţionat că a fost declanşată în acest caz de către DSP o anchetă epidemiologică, împreună cu specialişti ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Din cauza orarului de funcţionare a măcelăriei în cauză, care are închis duminica şi luni, inspectorii nu au putut intra deocamdată în aceasta, pentru a preleva probe şi de la faţa locului, a precizat Alexandru Sinea.

Măcelăria este una cu specific italian, fiind una dintre cele mai cunoscute din Alba Iulia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel