Albastrul de metil, posibil rol preventiv contra noului coronavirus. Studiu

Adisa Codruț |
Data publicării:
Albastrul de metil, posibil tratament preventiv
Albastrul de metil, posibil tratament preventiv

Un studiu realizat de francezi pe 2.500 de pacienți cu cancer arată că e posibil ca albastrul de metil (metilen) să aibă efect protector contra noului coronavirus. Cercetătorii atrag însă atenția că studiul lor NU DOVEDEȘTE fără tăgadă eficiența!

Un studiu, publicat în jurnalul Substantia (link studiu), realizat pe o cohortă de 2.500 de pacienți francezi cărora pe lângă terapiile oncologice le-a fost administrat și albastrul de metil, arată că niciunul dintre subiecți nu a făcut vreo formă de viroză și nici nu a fost infectat cu noul coronavirus.

„Această cohortă este administrată de o asociație (Espoir Metabolique) și este un grup de susținere a pacienților cu cancer. Sunt 2.500 de pacienți cu risc mare de sepsis din cauza chimioterapiei concomitente. Pacienții au fost intervievați (telefonic și prin e-mail) pentru a înregistra cazurile de COVID-19. În rândul lor nu au existat cazuri de COVID-19 sau sindroame asemănătoare gripei. Acești pacienți au fost tratați printr-o combinație de terapie standard și acid α-lipoic (800 mg de două ori pe zi), hidroxicitrat (500 mg de trei ori pe zi) și albastru de metilen (75 mg de trei ori pe zi), precum și o dietă scăzută în carbohidrați", au notat cercetătorii.

Din cohortă, 52% sunt femei și 48% bărbați. Cele mai răspândite tipuri de cancer au fost cancerul de sân (40%), plămân (20%), prostată (10%), uterin (10%), colon (8%), ficat (6%), diverse (6%). Cercetătorii au remarcat, de asemenea, că faptul că acești pacienți nu au dezvoltat simptome asemănătoare gripei poate fi doar întâmplătoare sau este posibil ca una dintre aceste moleculele cu care erau tratați pentru cancer să fi prevenit infecția virală.

„Datele noastre preliminare sugerează, dar NU DOVEDESC că albastrul de metilen ar putea fi un bun tratament pentru bolile asemănătoare gripei. Atât albastrul de metil, cât și derivații săi, cum ar fi clorochina, pot avea un mecanism similar de acțiune. Este cazul să fie făcut un studiu clinic randomizat prospectiv pentru tratamentul acestei boli îngrozitoare. Medicamentele vechi care au fost testate pentru alte indicații (cum ar fi albastru de metilen sau clorochina) au un profil de siguranță bine definit. Ele sunt adesea mai eficiente decât medicamentele noi, tip High Tech. Epidemia de COVID-19, precum și cancerul, are o soluție. Reșaparea moleculelor deja cunoscute va ajuta la vindecarea acestor boli mortale", au mai notat aceștia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel