Alegeri UMF. Streinu-Cercel, război cu Decanul de la Facultatea de Medicină, Cătălin Cârstoiu

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Alegeri
Alegeri

La București, profesorul Adrian Streinu-Cercel și-a anunțat intenția de a candida pentru poziția de Rector al UMF Carol Davila. Anunțarea candidaturii nu a rămas fără ecou, apărând discuții privind numărătoarea voturilor, dacă din comisia electorală fac parte doar reprezentanți ai actualei echipe de conducere.

Alegerile prezidențiale s-au terminat, începe o bătălie mult mai dură pentru alegerea rectorilor din universitățile de medicină. După ce profesorii își aleg reprezentanții în Consiliul profesoral și apoi în Senatul universității, este votat rectorul, iar apoi acestuia îi sunt propuși viitorii decani. Dar, decanii aflați încă în mandat organizează alegerile. Votul are loc în data de 3 decembrie.

Prof. Streinu a adresat corpului profesoral o scrisoare deschisă, în care propune ”o echipă de colegi care au capacitatea și dorința de a ajuta la realizarea obiectivelor propuse și la instaurarea unui climat intern demn de tradiția Universității noastre”.

La două-trei ore după lansarea Listei propuse de prof. Streinu, prof. Cârstoiu a trimis la rândul său un email colegilor, în care își prezintă realizările mandatului, dar nu face referire la comisia de alegeri și de numărare a voturilor.

 

Iată cele două scrisori care au ridicat tensiunea alegerilor de la UMF Carol Davila:

 

Scrisoarea și lista prof. Streinu-Cercel

 

Citește aici lista 

”Dragi Colegi,

Etapa de dezvoltare în care a ajuns Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” cere în mod natural trecerea la un alt nivel, pe măsura tradiției medicale și a realizărilor fondatorilor ei.

Din aceste considerente, îmi doresc să contribui împreună cu dumneavoastră la recâștigarea de către Universitate a poziției de lider al învățământului medical românesc, din punctul de vedere a asigurării condițiilor corespunzătoare de pregătire pentru studenți, al accesului la platforme de cercetare pentru cadrele didactice si tinerii medici și nu în ultimul rând al creșterii finanțării din fonduri proprii, din proiecte de cercetare, proiecte cu finanțare internaționala și bugetul de stat. 

Mă gândesc la o Universitate de Medicină și Farmacie “Carol Davila” efervescentă pe măsura progresului științific și tehnologic al vremurilor pe care le trăim și însuflețită de cercetare, pe măsura minților strălucite pe care le găzduiește.

Vă propun să ne facem un obiectiv din a vedea aceste lucruri întâmplându-se sub ochii noștri și să fim o echipă în construcția unei Universități de Medicină și Farmacie de referință din punct de vedere al standardelor actuale în medicină și învățământ.

Ne vom concentra pe reabilitarea rapidă a clădirilor Universității, extinderea si modernizarea spațiilor de învățământ existente, pentru siguranța studenților si a cadrelor didactice, dar și pentru ca acestea să utilizeze la maxim avantajele tehnologice actuale în privința dotărilor.   

Dezvoltarea parcursului profesional al cadrelor didactice, evoluția firească pe criterii obiective de calitate și profesionalism merită să fie blazonul UMF ”Carol Davila”.

Pentru ca toate acestea să se întâmple, trebuie să avem ca obiectiv acțiuni concrete legate de creșterea veniturilor, în așa fel încât salariile si bursele sa nu mai reprezinte 90% din buget și să permită unui procent semnificativ din acesta să fie dedicat dezvoltării sănătoase a Universității, precum și completării locurilor vacante și creșterii veniturilor cadrelor didactice.

Alegerile pentru Consiliul Profesoral al Facultății de Medicina reprezintă un moment în care dumneavoastră puteți contribui la viitorul acesteia: vă propun o echipă de colegi care au capacitatea și dorința de a ajuta la realizarea obiectivelor propuse si la instaurarea unui climat intern demn de tradiția Universității noastre.

Dorim sa avem alături pe toți cei care pot contribui la reforma UMF ”Carl Davila”, indiferent de opțiunile lor în diverse echipe de lobby sau candidatură la funcția de Rector al Universității.

Vă aștept să votați în număr cat mai mare pentru Consiliul Profesoral al Facultății de Medicină, pentru a vă aduce contribuția la viitorul Universității noastre!

 

Cu considerație,

 Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel

 

Postarea prof. Cătălin Cârstoiu, actualul Decan



 Stimati Colegi, 

Actualul Consiliu al Facultatii de Medicina se apropie de finalul mandatului. Impreuna cu membrii Consiliului Facultatii, in pozitia de DECAN, am inceput o schimbare profunda a mediului educational, am demarat standardizarea procesului de predare si evaluare, am schimbat cutume si obiceiuri mai vechi, am inceput revigorarea mediului academic.Vreau sa multumesc public membrilor Consiliului Facultatii de Medicina si tuturor cadrelor didactice, indiferent de gradul de predare, pentru tot ceea ca au intreprins in acesti patru ani, in concordanta cu programul meu managerial de DECAN.Este momentul DECISIV pentru transformarea Facultatii de Medicina.Este momentul ALEGERII  viitorilor membri ai Consiliului Facultatii.Timpul nu mai poate fi intors inapoi, spre strategi din umbra ai comunitatii universitare.Sunt CONVINS ca votul dumneavoastra din data de 3 decembrie 2019 va continua si va sustine acest demers.VOTUL dumneavoastra trebuie sa fie INDIVIDUAL, EGAL, DIRECT si SECRET, independent de LISTE si PROPUNERI, exact asa cum prevede Carta UMF Carol Davila si constiinta fiecaruia. Sunt convis ca rezultatele vor reflecta inteligenta si spiritul LIBER al membrilor comunitatii noastre academice.

 Cu stima,

Prof. Dr. Florin Catalin CIRSTOIU

DECAN    

 

Citește aici lista

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel