Alergii, bebelușii care locuiesc cu animale de companie mai puțin predispuși

Bebelusii care traiesc langa un animal de companie, mai putin predispusi la alergii
Bebelusii care traiesc langa un animal de companie, mai putin predispusi la alergii

Expunerea la animalele de companie în timpul copilăriei reducere ulterior alergiile, a constatat un studiu recent efectuat. O echipă de cercetători de la Universitatea din Gothenburg a descoperit că atunci când bebelușii locuiesc cu animale de companie, vor avea ulterior mai puține alergii și alte boli. 

Oamenii de știință cred că permiterea copiilor să intre în contact cu germenii ajută sistemul lor imunitar să crească mai puternic, oferindu-le mai multă protecție ulterior în viață.

Echipa din Suedia a căutat să afle mai multe despre beneficiile posibile ale expunerii sugarilor la animale de companie. Studiul a constat în analizarea datelor din bazele de date construite în jurul a două studii anterioare, care au inclus urmărirea sănătății copiilor și care de asemenea conțineau informații despre animalele de companie în casele lor.

Unul dintre seturile de date a inclus informații pentru 1.029 de copii care aveau șapte sau opt ani. În acest set de date, cercetătorii au descoperit că incidența alergiilor (care în acest studiu a inclus astm, eczeme, febra fânului și rinoconjunctivita alergică) a fost de 49% pentru copiii care nu au fost expuși animalelor de companie când erau sugari. Acest număr a scăzut la 43% pentru copiii care au trăit cu un singur animal de companie și la 24% pentru copiii care au trăit cu trei animale de companie.

Al doilea set de date conținea informații despre 249 de copii - a arătat că rata alergiilor pentru copiii care cresc fără un animal de companie era de 48%, 35% pentru copiii cu un animal de companie și doar 21% pentru copiii crescuți cu mai multe animale de companie.

 Cercetătorii sugerează că, luate împreună, cele două seturi de date arată că expunerea sugarilor la animale de companie face ca aceștia să fie mai puțin predispuși să dezvolte alergii mai târziu în viață. Potrivit Medicalxpress.com, animalele de companie reprezintă doar o modalitate de a reduce riscul de alergie, alți factori, cum ar fi nașterea pe cale vaginală, traiul într-o fermă și cu mai mulți frați au demonstrat, de asemenea, că reduc acest risc.

Studiul integral îl puteți citi aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel