Urmărește dezbaterea live

Alexandru Rafila, despre agresivitatea tulpinii Omicron: Următoarele săptămâni vor fi relevante

Adisa Codruț |
Data publicării:
Rafila, despre refugiații veniți din Ucraina
Rafila, despre refugiații veniți din Ucraina

Alexandru Rafila spune că în următoarele săptămâni vom putea afla dacă varianta Omicron este mai agresivă sau nu decât Delta.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că noua variantă Omicron are cu certitudine o transmisibilitate ridicată, dar în următoarele săptămâni vom afla dacă este mai agresivă sau nu.

"Este clar că transmisibilitatea ridicată ( a tulpinii Omicron - n.r.) este evidentă. În ceea ce priveşte agresivitatea, din punct de vedere al formelor critice, aici nu există o opinie încă suficient de bine conturată. E adevărat că în Africa de Sud, formele, în general, sunt uşoare, dar au afectat mai ales persoane tinere cu mai puţini factori de risc. Cred că următoarele săptămâni vor fi relevante din punct de vedere al agresivităţii.

Există o speranţă nespusă, există o speranţă, ca, odată cu creşterea transmisibilităţii, patogenitatea să scadă, şi noi ştiţi că mai avem şi alte coronavirusuri, nu e vorba doar de acesta, care produc infecţii banale.

Să dea Dumnezeu să fie aşa şi să ne putem relua viaţa normală", a declarat Alexandru Rafila într-o conferinţă de presă.

El a mai menționat că este foarte important să respectăm „toate chestiunile pe care le-am stabilit, nu noi, le-a stabilit lumea întreagă”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel