Alexandru Rafila, despre cele trei cazuri pozitive sosite din Africa e Sud: nu e exclus să fie și noua tulpină

Adisa Codruț |
Data publicării:

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, spune că nu este exclus ca cele trei  persoane care au sosit din Africa de Sud și au fost testate pozitiv, să fie infectate cu varianta Omicron.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu este exclus ca cele trei persoane care au fost testate pozitiv la sosirea din Africa de Sud, să fie infectate cu noua variantă Omicron.

"Așteptăm rezultatele. Sigur că nu e exclus să fie și noua tulpină, pentru că, în mod evident, din zona din care vin persoanele respective încet-încet tulpina dominantă devine Omicron, în detrimentul tulpinii Delta", a spus Alexandru Rafila.

Ministrul mai spune că, deocamdată, nu se poate discuta despre restricții, dar sistemul medical este pregătit pentru un eventual nou val al pandemiei.

De asemenea, ministrul Sănătăţii a făcut şi un apel la vaccinare, spunând că trebuie crescută capacitatea de testare şi imunizare, notează Antena 3.

"Ne pregătim în primul rând prin dezvoltarea serviciilor ambulatorii și dezvoltarea capacității de testare, care să permită oamenilor să beneficieze de tratament înainte să apară complicațiile și să nu supra-aglomereze spitalele pe de o parte, iar pe de altă parte trebuie să convingem oamenii să își vaccineze familiile, în primul rând persoanele vârstnice și cei cu boli cronice. Noi acolo avem problema importantă. 

Avem doar 30% din populația cu vârsta de peste 70 de ani vaccinată, față de alte țări care au această categorie protejată în mod esențial și atunci cred că dacă vrem să avem sărbătorile în liniște trebuie să încurajăm oamenii în această lună să își vaccineze vârstnicii și persoanele cu boli cronice din familie", a mai spus Rafila.

Întrebat dacă se va impune carantina în cazul înmulțirii cazurilor, dr. Alexandru Rafila a răspuns: "Nu se pune problema în acest moment, pentru că nu există justificare nici măcar din punct de vedere epidemiologic".

Trei persoane venite din Africa de Sud au fost confirmate cu COVID au fost testate pe aeroporturile din București și Baia Mare la momentul aterizării, iar rezultatele pozitive au venit miercuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel