Alexandru Rafila, despre persoanele care poartă greșit mănușile: „Mai bine te speli pe mâini din oră în oră”

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Societății Române de Microbiologie, dr Alexandru Rafila, susține că spălatul mâinilor la fiecare oră poate fi mai eficient decât purtarea mănușilor, în unele cazuri.

Președintele Societății Române de Microbiologie, dr Alexandru Rafila, spune că purtatul mănușilor poate da un fals sentiment de protecție, multe persoane continuând să își atingă fața cu mănușa, lucru total greșit.

„Ai senzaţia că având mănuşi eşti protejat şi faci foarte multe lucruri nepotrivite. De exemplu, foloseşti mănuşa mult timp, îţi pui mâna pe faţă, eu nu am văzut pe nimeni care să poarte mănuşi şi să spele mănuşa la robinet", spune Rafila, potrivit Digi24.

„Unii le poartă foarte multe ore. Păi decât să port o pereche de mănuşi patru ore, mai bine nu port mănuşi şi mă spăl din jumătate în jumătate de oră sau din oră în oră. Este mult mai eficient decât să port mănuşi patru ore. Ajung să contaminez suprafeţe purtând eventualul virus dintr-o parte în alta prin intermediul mănuşilor", mai spune reprezentantul OMS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel