Alexandru Rafila: mesaje care alimentează ignoranța și determină comportamente la risc

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Coronavirus, COVID-19
Coronavirus, COVID-19

Alexandru Rafila, invitat la dezbaterea online „Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, a vorbit despre importanța mesajelor pe care le transmit unele persoane publice și care alimentează ignoranța și comportamentele la risc.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a explicat în cadrul dezbaterii online „Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, organizat de trustul de presă DC Media Group cât de periculoase sunt persoanele publice care transmit mesaje din domeniul medical, alimentând ignoranța și comportamentele riscante.

„În ultimii ani a existat o senzație că încet, încet, bolile infecțioase vor dispărea, nu vor mai reprezenta o problemă de sănătate publică și lumea se concentrează foarte mult pe bolile netransmisibile, cardiovasculare, diabetul, cancerul, care, într-adevăr, fac ravagii, dar care nu sunt așa de explozive, nu au un impact așa de mare pe un termen scurt asupra sănătății publice și e bine să conștientizăm faptul că aceste boli transmisibile trebuie ținute sub control, iar politicile publice, mesajele legate de acest domeniu, care e foarte sensibil, ar fi bine să fie făcute de către profesioniști sau persoane care au înțelegerea lucrurilor legate de aceste domenii, pentru că altfel, mesaje concluzive transmise de tot felul de persoane publice nu fac altceva decât să alimenteze ignoranța și să determine comportamente la risc. 
Ar trebui să facem mai mult apel la profesioniști, am văzut în ultimele zile tot felul de comentarii legate de virusul COVID-19, care a slăbit, care a obosit, și așa mai departe, făcute de către persoane cu reale talente scriitoricești, dar cu foarte puține cunoștințe medicale”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel