Alexandru Rafila: Nu cred că ne vom întoarce la viața de dinainte mai devreme de jumătatea anului viitor

Angela Sabău / 16 apr 2020 / 14:54
Prof dr Alexandru Rafila. Foto: DC Medical
Prof dr Alexandru Rafila. Foto: DC Medical

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbilogie, crede că abia după imunizarea populației cu un vaccin lumea va putea reveni la viața normală, dar nu mai devreme de jumătatea anului viitor.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că nu crede că lumea va reveni la viața de dinaintea pandemiei, înainte de jumătatea anului viitor. Declarația a fost făcută la digi24.ro, unde a explicat și în ce condiții s-ar putea opri răspândirea virusului. „Trebuie să devină o obișnuință distanțarea fizică, purtatul măștilor, spălatul pe mâini, atunci vom putea intra într-un ritm care să nu ducă la exacerbări ale transmiterii infectării și să ajungem la o situație relativ normală, educațional, economic, altfel, toate discuțiile despre capacitatea sistemului de sănătate nu mai sunt de actualitate pentru că sănătatea e susținută de capacitatea economică.

Asta, până când apare un vaccin, când boala poate fi învinsă.

Tratamentul aduce mari speranțe celor care sunt bolnavi, dar un vaccin contribuie la întreruperea transmiterii.

Dacă ajungem la 70 - 80% populație imunizată, prin boală și apoi prin vaccinare, atunci putem opri transmiterea și să ne întoarcem la viața de dinainte.

Dar asta nu cred că se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor”, a explicat Alexandru Rafila.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy