Alexandru Rafila: Nu cred că ne vom întoarce la viața de dinainte mai devreme de jumătatea anului viitor

Angela Sabău |
Data publicării:
Prof dr Alexandru Rafila. Foto: DC Medical
Prof dr Alexandru Rafila. Foto: DC Medical

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbilogie, crede că abia după imunizarea populației cu un vaccin lumea va putea reveni la viața normală, dar nu mai devreme de jumătatea anului viitor.

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că nu crede că lumea va reveni la viața de dinaintea pandemiei, înainte de jumătatea anului viitor. Declarația a fost făcută la digi24.ro, unde a explicat și în ce condiții s-ar putea opri răspândirea virusului. „Trebuie să devină o obișnuință distanțarea fizică, purtatul măștilor, spălatul pe mâini, atunci vom putea intra într-un ritm care să nu ducă la exacerbări ale transmiterii infectării și să ajungem la o situație relativ normală, educațional, economic, altfel, toate discuțiile despre capacitatea sistemului de sănătate nu mai sunt de actualitate pentru că sănătatea e susținută de capacitatea economică.

Asta, până când apare un vaccin, când boala poate fi învinsă.

Tratamentul aduce mari speranțe celor care sunt bolnavi, dar un vaccin contribuie la întreruperea transmiterii.

Dacă ajungem la 70 - 80% populație imunizată, prin boală și apoi prin vaccinare, atunci putem opri transmiterea și să ne întoarcem la viața de dinainte.

Dar asta nu cred că se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor”, a explicat Alexandru Rafila.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel