Urmărește dezbaterea live

5 lucruri ușoare pe care să le faci ca să fii sănătos: ce adaugi și ce excluzi din dietă

Angela Sabău |
Data publicării:
Alimente, mâncare
Alimente, mâncare

Ce mâncăm și ce bem are un efect direct asupra sănătății noastre. Iată 5 lucruri banale care au însă un efect major asupra sănătății noastre: 

Când ne concentrăm asupra sănătății nu înseamnă doar că trebuie să facem mișcare zilnic, dar înseamnă și că trebuie să facem alegeri alimentare mai sănătoase și să eliminăm câteva lucruri din dietă.

Iată câteva sfaturi și trucuri care vă vor face mai ușor să adoptați un stil de viață mai sănătos. Aceste sfaturi nu sunt altceva decât schimbări minuscule ale stilului de viață și ale alimentelor pe care trebuie să le faci cât mai curând posibil.

1) Beți din ce în ce mai multă apă

Apa este foarte importantă pentru a menține un stil de viață mai sănătos. Luați o sticlă cu dvs. oriunde mergeți și umpleți-o oricând puteți. Fă asta zilnic și în curând vei începe să simți diferența și tu însuți - și nu despre asta este vorba Anul Nou?

Citește și: 21 de condimente sănătoase: cum să le combini pentru mai multă savoare

2) Nu vă înfometați

Să rămâneți flămând nu este o idee bună. Ba, e chiar foarte rău, din moment ce atunci corpul tânjește cel mai mult și te obligă să mănânci ceva fără să te gândești de două ori la asta. Dacă corpul dă un semn că are nevoie de hrană, atunci de ce să-l ignori? Avei grijă să nu ajungeți foarte flămând și faceți opțiuni alimentare sănătoase.

3) Renunțați la zahăr

Există o diferență între zahărul rafinat și zahărul pur. Încercați să evitați zahărul rafinat prin toate mijloacele. Puțin zahăr nu va face rău nimănui, dar în cantități mici și rareori.

Citește și: 15 alimente pe care să nu le ai niciodată în bucătărie: sunt cele mai nesănătoase!

4) Consumați porții mai mici de mâncare

Luați o farfurie mică atunci când mâncați ceva bun. Este o modalitate prin care poți reduce porțiile de mâncare. Consumul de mese mai mici pe parcursul zilei nu numai că ajută la ținerea foamei la distanță, dar vă permite și să mâncați totul cu moderație.

Citește și: Cum slăbești după 40 de ani: 10 lucruri care te ajută să scapi de kilogramele în plus

5) Consumați multe legume și fructe

Fructele și legumele care sunt întotdeauna ultimele pe lista dvs. ar trebui să devină acum o prioritate. Mâncați o cantitate bună de legume și fructe în fiecare zi pentru a vă îmbunătăți sănătatea în toate aspectele posibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel