Ambulanțieri trimiși la intervenție coronavirus cu echipamente de zugravi. Cristian Aldescu, Ambulanța Gorj

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Ambulanță
Ambulanță

Cristian Aldescu, președinte al Sindicatului Ambulanța Gorj, a explicat că a fost trimis, împreună cu o colegă, la o solicitare cu suspiciune de coronavirus, cu echipamente de zugravi!

Cristian Aldescu, președinte al Sindicatului Ambulanța Gorj, a scris pe pagina sa de Facebook, după o noapte de muncă, că atunci când a fost trimis la o intervenție cu suspiciune de coronavirus i s-au dat combinezoane pe care le poartă zugravii și grădinarii. Iată mesajul său:

„-De aproximativ 40 minute am ieșit din tura de noapte și am plecat acasă cu un sentiment de mulțumire sufletească față de colegii de tură cu care am fost la datorie în noaptea de 21.03.2020, dar în același timp cu un sentiment de mânie,dispreț și revoltă față de inexistenta conducere a Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

-La intrarea în tură eu și colega de echipaj am primit câte două măști de protecție (chirurgicale).

-Sună telefonul, dispeceratul 112 ne transmite solicitarea, eram după miezul nopții la a treia solicitare de urgență, cineva avea nevoie de ajutorul nostru, colega de echipaj speriată vine și îmi spune că trebuie să mergem la o solicitare cu suspiciune de coronavirus, amândoi eram pentru prima dată când participam la o astfel de acțiune.

-Colegii de tură sau oferit să ne ajute să ne îmbrăcăm în acele combinezoane de protecție, în acele momente am simțit prietenie, colegialitate, omenie și mult respect.

-Asistentul coordonator ne aduce combinezoanele de protecție cănd le-am văzut sigilate cu etichetele de zugravi, instalatori, grădinari... nu știam ce sa fac să plâng sau să râd, dar știu sigur că am spus „eu cu așa ceva nu mă îmbrac" gândindu-mă acasă la fetița mea și la soție.

- Nu pot să exprim în cuvinte sentimentul care m-a încercat dar probabil pe fața mea se citea teama.

-Colegul Popescu Marin, asistent medical, vine și îmi spune „Cristi merg eu cu tine, noi am lucrat în echipaj fix mult timp și ne coordonăm mai bine, anunț dispeceratul și plecăm"

-Colegii noștri au adus două combinezoane de protecție conforme de pe ambulanțele de rezervă și au început să ne ajute să ne îmbrăcăm, fiecare aducea ce avea mai bun, măști, mănuși, ochelari, protecție pentru bocanci, nici nu știu cum, cine și cât de repede am fost echipat. În acele momente am simțit prietenie, căldură sufletească și frică în același timp, toți se gândeau că ne întoarcem printre ei și trebuie sa fim bine protejați.

-În această noapte nu am fost singurii expuși, ne-au mai urmat și alte două echipaje.

-Mă întreb ce se întâmpla dacă erau mai multe solicitări cu suspiciune de coronavirus pentru că nu este normal ca în stocul de rezervă din această noapte să ai numai două combinezoane de protecție și să primești la început de tură două măști chirurgicale.

-Pentru celelalte două solicitări colegii au descompletat ambulanțele de rezervă de pe care au luat combinezoanele de protecție.

-Oare conducere SAJ Gorj știe că în momentul când dispeceratul 112 a transmis solicitarea de urgență trebuie să ai toate echipamentele de protecție asigurate și nu trebuie să alergi prin curtea unității pentru a descompleta ambulanțele de rezervă.

-Domnilor ȘEFI, să nu uitați că ne desfășurăm activitatea în aceeași clădire și cum aveți domniile voastre grijă de noi așa aveți grijă de voi”, a scris Cristian Aldescu pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel