Amenzi pe Litoral: 56 de restaurante și magazine amendate cu peste 500.000 de lei

Dana Lascu / 30 iul 2019 / 23:13
Alimente
Alimente

În doar o săptămână, inspectorii de la Direcției Sanitar Veterinare Constanța au dat amenzi de peste jumătate de milion de lei pentru 56 de unități de alimentație publică, ce includ restaurante, magazine alimentare și fast-fooduri, de pe Litoral. Unittățile nu respectau normele de siguranță alimentară! Iată în ce stațiuni s-au dat amenzile:

Inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au acordat amenzi contravenționale în valoare de 513.200 lei în urma controalelor efectuate la unitățile de alimentație publică de pe litoral în perioada 22-28 iulie, informează un comunicat de presă transmis Direcția Sanitar Veterinară (DSV) Constanța.

Stațiuni unde s-au dat amenzi

Conform sursei citate, controalele, ce au vizat 272 de unități de alimentație publică din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia au relevat neconformități de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor ce au impus sancționarea cu amenzi totale 513.200 de lei pentru 56 de restaurante, unități tip fast-food și bufet, magazine alimentare, baruri, braserii, patiserii și laboratoare cofetărie, tonete de înghețată, depozite alimentare, unități de produse congelate, etc.

„În perioada menționată, au fost confiscate și retrase de la vânzare 211,5 kg de produse alimentare improprii consumului uman, ce au fost dirijate către o unitate de neutralizare”, mai precizează comunicatul de presă al DSVSA Constanța, preluat de Agerpres.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy