Fasolea roșie, sursă bună de minerale

Fasolea rosie e vedetă în multe bucătării ale lumii

Fasolea roșie o regăsim în bucătăria multor popoare. Boabele de fasole sunt o sursă bună de potasiu, mineral care ajută la menținerea unei presiuni arteriale sănătoase, potrivit health.harvard.edu.

Împreună cu orezul, fasolea roșie e o legumă gătită foarte des în partea de sud-est a Statelor Unite ale Americii.

Mâncarea de fasole din acest colț de lume îmbină ardei grași cu ceapa, țelina și savoarea condimentelor. Toate acestea se așează peste orez. Preparate similare s-ar găsi și în bucătăria latino-americană, notează site-ul citat.

Pentru oamenii din nordul Indiei, această legumă e asociază cu o mâncare numită rajma chawal și care, pe kângă fasole roșie, cuprinde ceapă, roșii și un amestec de condimente - ghimbir, usturoi, coriandru, cardamom și chimen.

Popoarele din estul Asiei folosesc boabele de fasole roșie-maro – numite boabe adzuki - la diferite confecții după ce fac un fel de pastă dulce. O altfel de pastă, dar tot dulce, din fasole roșie se întâlnește la japonezi, unde e o delicatesă tradițională.

Articole similare

7 alimente care reduc stresul și anxietatea

10 mai 2025, 18:15
Nutriția joacă un rol crucial în gestionarea stresului și anxietății, iar alegerea unor alimente bogate în vitamine, minerale și antioxidanți poate ajuta la reducerea efectelor negative ale...

Alimente care îți curăță ficatul în 3 zile

11 mar 2025, 13:25
În doar 3 zile, aceste alimente miraculoase îți pot curăța ficatul de toxine și îți pot îmbunătăți sănătatea radical! Nu ignora acest secret ascuns. Așa îți detoxifici ficatul...