Analgezice letale, de 1000 de ori mai puternice decât morfina

Da, ai citit bine. Un nou analgezic este de 1000 de ori mai puternic decât morfina. A fost aprobat în SUA și a stârnit extrem de multe controverse.

Efecte secundare devastatoare

Denumit Dsuvia, aprobarea sa a fost posibilă deoarece, conform USA Today, va fi limitată pentru utilizarea doar în cadrul instituțiilor de îngrijire a sănătății, cum ar fi spitalele, centrele de chirurgie și camerele de urgență. Dsuvia se dizolvă ușor pe limbă, cu efecte secundare care includ oboseală extremă, probleme de respirație, comă și moarte, a spus USA Today.

Dsuvia - cel mai piratat medicament

Asemenea altor medicamente, Dsuvia va deveni în curând cel mai piratat medicament. Deși farmaciile nu vor putea să vândă acest medicament și medicii nu vor putea să-l prescrie, pe piața neagră se va găsi o modalitate de a-l obține.

În multe cazuri, medicamentele care au fost inițial destinate doar tratamentului durerii severe au devenit panaceu pentru dureri ușoare și cronice, cum ar fi dureri de spate.

Un exemplu în acest sens este fentanilul, un opioid sintetic care poate fi de 100 de ori mai puternic decât morfina. The Food and Drug Administration (FDA) a aprobat inițial fentanilul pentru tratarea durerii descoperite la pacienții cu cancer - un tip de durere severă care apare în ciuda faptului că pacientul este tratat cu alte analgezice.

Cu toate acestea, atunci când supradozele de droguri sunt acum principala cauză a decesului în rândul americanilor sub vârsta de 50 de ani, iar opioidele sunt responsabile pentru aproape două treimi din aceste decese, cred că este timpul să fie reevaluat modul în care se tratează durerea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel