ANT despre transplant: Funcţionează cu succes doar în câteva unităţi sanitare

Adisa Codruț |
Data publicării:
Operație de transplant
Operație de transplant

Reprezentanții Agenției Naționale de Transplant precizează că activitatea de transplant ”a cunoscut o ușoară revigorare, depășind numărul de donatori din ultimii 2 ani”.

ANT, transplant. Activitatea de transplant a cunoscut o uşoară revigorare în ultimele luni, depăşind numărul de donatori din ultimii 2 ani, de la începutul anului până în prezent fiind realizate 71 de prelevări multiorgan, informează Agenţia Naţională de Transplant, într-un comunicat remis joi.

"În ultimele luni, activitatea de transplant a cunoscut o uşoară revigorare, depăşind numărul de donatori din ultimii 2 ani: 71 de prelevări multiorgan de la începutul anului. Există o tendinţă de susţinere şi dezvoltare a acestei activităţi, care se concretizează în salvarea de vieţi omeneşti, de cetăţeni români care pot beneficia în România de această intervenţie chirurgicală complexă, care reprezintă pentru mulţi dintre ei unica şansă de supravieţuire", afirmă ANT.

Potrivit sursei citate, de la începutul anului, datorită donatorilor în moarte cerebrală din România au fost salvate 55 de vieţi prin transplant de ficat (din care unul în sistemul Eurotransplant), 127 prin transplant de rinichi, 7 prin transplant de plămâni (din care 4 în Eurotransplant) şi 10 prin transplant de cord (din care 4 în Eurotransplant).

ANT afirmă că până în prezent funcţionează cu succes activitatea de transplant doar în câteva unităţi sanitare.

"Există o tendinţă de susţinere şi dezvoltare a acestei activităţi, care se concretizează în salvarea de vieţi omeneşti, de cetăţeni români care pot beneficia în România de această intervenţie chirurgicală complexă, care reprezintă pentru mulţi dintre ei unica şansă de supravieţuire. Activitatea de prelevare este una dintre cele mai importante etape ale mecanismului sistemului de transplant. Din păcate, până în prezent, funcţionează cu succes doar în câteva unităţi sanitare, în care a existat disponibilitatea de a construi în ani de zile, cu mult efort, dăruire şi implicare, o echipă de coordonare de transplant", susţine ANT.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel