Antonio Guterres, ONU: vaccinul împotriva coronavirus, singura soluție salvatoare

Adisa Codruț / 16 apr 2020 / 10:01
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, crede că singura soluție care ar putea salva milioane de vieți și ar readuce lumea la starea de normalitate ar fi un vaccin sigur și eficient împotriva COVID-19.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, crede că împotriva COVID-19 doar un vaccin sigur şi eficient ar putea fi singurul instrument care ar permite revenirea lumii la un sentiment de normalitate. El și-a exprimat speranţa ca acesta să fie creat până la sfârşitul anului, arată surse ctate de agerpres.ro. Un astfel de vaccin, crede el, „ar salva milioane de vieţi şi nenumărate miliarde de dolari”, a adăugat Guterres în timpul unei videoconferinţe cu cele aproximativ cincizeci de ţări africane membre ale ONU.

El a pledat pentru o accelerare a dezvoltării sale şi pentru accesibilitatea acestuia. Trebuie să fie universal şi să ajute la controlul pandemiei, a mai precizat.
„Avem nevoie de un efort ambiţios pentru a garanta (...) o abordare armonizată, integrată şi optimizată pentru a maximiza viteza şi scara necesare pentru implementarea universală a unui astfel de vaccin până la sfârşitul anului 2020”, a subliniat secretarul general al ONU.

Antonio Guterres a declarat că apelul său din 25 martie vizând donarea a două miliarde de dolari pentru un plan umanitar de amploare al ONU ca răspuns la pandemie a reuşit să conducă la strângerea, până în prezent, a aproximativ 20% din această sumă.
Datorită Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), ONU a reuşit să aprovizioneze 47 de state africane cu teste pentru COVID-19, a menţionat secretarul general al organizaţiei.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy