Apa de băut din avion, contaminată? Cum te asiguri că nu iei vreo bacterie periculoasă

Georgiana Ioniță / 06 noi 2019 / 08:18

S-ar putea să fie momentul să vă regândiți cum vă hidratați atunci când zburați cu avionul. Un nou studiu a descoperit că multe dintre cele mai populare companii aeriene din SUA nu furnizează apă potabilă sigură.

Studiul apei din avion din 2019, realizat de DietDetective.com și Centrul de politică alimentară Hunter College NYC a investigat 11 companii aeriene majore și 12 companii aeriene regionale, punctându-le de la 0 la 5 (5 fiind cele mai bune) în ceea ce privește calitatea apei oferite la bord. Scorurile s-au bazat pe 10 criterii, inclusiv dimensiunea flotei aeriene; prezența bacteriilor coliforme sau E. coli în apă; și de câte ori au încălcat Regulamentul guvernului federal privind apa potabilă a aeronavelor (ADWR), care a fost implementată în 2011 și impune companiilor aeriene să furnizeze apă potabilă sigură tuturor pasagerilor și personalului, notează People.

Rezultatele studiilor de 3 sau mai mari sugerează că apa de la bord este suficient de sigură pentru a fi băută - în mod uimitor, doar trei dintre cele 11 companii aeriene principale au obținut acest scor, împreună cu doar una dintre cele 12 companii aeriene regionale.

Pentru a vă proteja de potențialii agenți patogeni, DietDetective.com și Centrul de Politici Alimentare Hunter College NYC sugerează să nu beți niciodată apă potabilă pe un avion decât dacă este îmbuteliată și sigilată.

 
Articole Recomandate

NICOTINUM - prospect

19 ian, 10:42
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy