Apa de băut din avion, contaminată? Cum te asiguri că nu iei vreo bacterie periculoasă

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

S-ar putea să fie momentul să vă regândiți cum vă hidratați atunci când zburați cu avionul. Un nou studiu a descoperit că multe dintre cele mai populare companii aeriene din SUA nu furnizează apă potabilă sigură.

Studiul apei din avion din 2019, realizat de DietDetective.com și Centrul de politică alimentară Hunter College NYC a investigat 11 companii aeriene majore și 12 companii aeriene regionale, punctându-le de la 0 la 5 (5 fiind cele mai bune) în ceea ce privește calitatea apei oferite la bord. Scorurile s-au bazat pe 10 criterii, inclusiv dimensiunea flotei aeriene; prezența bacteriilor coliforme sau E. coli în apă; și de câte ori au încălcat Regulamentul guvernului federal privind apa potabilă a aeronavelor (ADWR), care a fost implementată în 2011 și impune companiilor aeriene să furnizeze apă potabilă sigură tuturor pasagerilor și personalului, notează People.

Rezultatele studiilor de 3 sau mai mari sugerează că apa de la bord este suficient de sigură pentru a fi băută - în mod uimitor, doar trei dintre cele 11 companii aeriene principale au obținut acest scor, împreună cu doar una dintre cele 12 companii aeriene regionale.

Pentru a vă proteja de potențialii agenți patogeni, DietDetective.com și Centrul de Politici Alimentare Hunter College NYC sugerează să nu beți niciodată apă potabilă pe un avion decât dacă este îmbuteliată și sigilată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel