Apa de gură, posibil să te protejeze de coronavirus: ce spun cercetătorii

Angela Sabău |
Data publicării:
Respirația urât mirositoare
Respirația urât mirositoare

Cercetătorii cred că apa de gură ar putea ajuta la evitarea infecției cu noul coronavirus. Deși OMS a spus că nu există dovezi științifice, cercetătorii cred că ar trebui făcute studii în acest sens.

Apa de gură ar putea proteja împotriva COVID-19 prin distrugerea stratului exterior de grăsime pe care virusul îl folosește pentru a se lega de celulele umane, sugerează oamenii de știință, dupăî cum citează daylimail.co.uk.

Apa de gură are potențialul de a proteja împotriva infecției cu COVID-19 prin uciderea coronavirusului înainte de a putea infecta celulele umane, potrivit unui nou raport.

Coronavirusurile aparțin clasei de virusuri care sunt acoperite de un strat gras care este vulnerabil la anumite substanțe chimice.

O echipă de cercetători internaționali spun că apa de gură ar putea distruge stratul sau „învelișul” exterior al virusului, împiedicând replicarea acestuia în gură și gât.

Oamenii de știință spun că este nevoie urgentă de a testa eficacitatea apei de gură, deși în prezent nu există dovezi clinice care ar putea avea succes

Organizația Mondială a Sănătății a spus deja: „Nu există dovezi că folosirea apei de gură vă va proteja de infecțiile cu noul coronavirus”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel